banerRC212

Utorak, 03 Prosinac 2019

U petak u Mostaru samit pčelara iz cijele Federacije BiH

   Federalni agromediteranski zavod Mostar i Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo u suradnji sa USAID/Swiden FARMA II projektom, organiziraju šestu po redu manifestaciju „Dani meda 2019.”. Manifestacija će se održati u petak, 6-og prosinca, u prostorijama Federalnog agromeditaranskog zavoda u Mostaru s početkom u 11 sati.

   Skup će početi obraćanjima čelnika dva federalna zavoda i predstavnika USAID/Sweden II projekta, te Rehada Delje predsjednika Pčelarskog saveza Federacije BiH, koji će se osvrnuti na pčelarsku 2019-tu godinu. Planirano je da se sudionicima Dana meda 2019-te, obrate Jelka Miličević, dopredsjednica Vlade Federacije BiH, te Fadil Novalić, predsjednik Vlade Federacije BiH. Nakon prigodnih obraćanja slijedi dodjela plaketa najbolje ocijenjenim proizvođačima meda.

   U drugom dijelu manifestacije sudionicima će biti prezentirana i tri stručna predavanja. Doktor znanosti Harun Kurtagić iz Federalnog zavoda za poljoprivredu govorit će o temi Određivanje hidroksimetilfurfurola u pčelinjem medu proizvedenom u BiH. Temu „Suzbijanje varoze pčela upotrebom organskih kiselina i njihov utjecaj na kvalitetu meda i drugih pčelinjih proizvoda” obrazložit će agronom Željko Mikulić iz Federalnog agromediteranskog zavoda, dok će mr Dražana Palalić, također iz Federalnog agromediteranskg zavoda, predstaviti „Pravilnik o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda. Skup će završiti diskusijama i raspravom.

  • Objavljeno u Najave

I platane kod Robne kuće "Čapljinka" dio blagdanskog dekora

   U sklopu priprema za blagdansko uređenje grada kod kružnog toka pored Robne kuće „Čapljinka”, orezano je i nekoliko stabala platane. Međutim, kako smo doznali od Nikice Lovrića voditelja Službe za hortikulturu Javnog komunalnog poduzeća Čapljina, nije riječ o redovitom uređivanju drvoreda nego njihovoj pripremi za postavljanje prigodne blagdanske dekoracije u koju će biti uključene i platane.

   Odluka o tome – hoće li se krošnje platana orezivati u sklopu prigodnog proljetnog uređivanja gradskih drvoreda, još nije donesena.

Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!