banerRC212

Utorak, 17 Prosinac 2019

Na akciji darivanja u Čapljini prikupljeno 39 doza krvi

Na akciji darivanja u Čapljini prikupljeno 39 doza krvi. Riječ je o devetoj po redu ovogodišnjoj akciji.

Krv su darivali:

Nikica Alilović, Ivica Đurašković, Ivica Blažević, Ivan Čepo, Miloš Jelčić, Zoran Blagoje, Ivica Bule, Marijo Bubalo, Vlatko Maslać, Ante Sušac, Mato Brajković, Mario Čerkez, Ines Čerkez, Dragan Petković, Josip Šutalo, Nikola Stanković, Nikola Soče, Zoran Nikšić, Mijo Arar, Kristina Udovičić, Šuro Raguž, Goran Dalmatin,Davor Grgić-Ivanković, Ivica Perić, Tomislav Bule, Anđelka Ćorić, Goran Lasta, Darija Vučina, Monika Rebac – Filipović, Gordan Vidić, Ivan Pjevac, Milenko Ivanković, Zlatan Jovanović, Ivana Žilić, Tomislav Boto, Tomislav Jarak, Grbavac Robert, Marko Borovac, Robert Jurković.

Više u tonskom prilogu.

Košarkaši darivali djecu Dječjeg vrtića Čapljina

Igrači, treneri i uprava košarkaškog kluba Čapljina posjetili su Dječji vrtić Čapljina. Košarkaši su darivali djecu prigodnim športskim igračkama, a zauzvrat su od djece dobili obilje ljubavi, pjesme i božićnog duha. Igrači su uživali u druženju s djecom a od trenera smo čuli da je to i odlično ulaganja u budućnost čapljinskog sporta jer je izuzetno važno da jeca od najranijih dana zavole šport i tako usvoje zdrave životne navike.
Iznimno zahvalan košarkašima Čapljine bio je Ivica Matić, ravnatelj dječjeg vrtića Čapljina, koji je u izjavi za medije naglasio da su u vrtić dobrodošli svi sportaši, vrta vrtića otvorena su za sve sportaše jer sportski način života i pozitivna energija koju sportaši donose su izuzetno važni za odgoj djecu, kazao je ravnatelj Matić.
Marin Karlović, tajnik HKK Čapljina istaknuo je da je ovo samo jedna u nizu planiranih akcija košarkaškog kluba te je iskoristio priliku da sve navijače pozove na predbožićni hercegovački košarkaški derbi. Naime dan prije Badnjaka u Čapljini gostuje Zrinjski, a Karlović se nada da će košarkaši Čapljine navijačima pokloniti pobjedu protiv Zrinjskog.

 

 

  • Objavljeno u Sport

Grad Čapljina raspisao Javni poziv za dodjeljivanje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Grad Čapljina – gradonačelnik raspisuje Javni poziv za dodjeljivanje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece s prebivalištem na prostoru grada Čapljine u kojoj su sva djeca malodobna ili redovito pohađaju neku od obrazovnih ustanova.

Obvezna dokumentacija za prijavu:

- Ovjerena preslika osobne iskaznice za roditelje

- Kućna lista s naznakom statusa malodobnih članova kućanstva i članova kućanstva koji redovito pohađaju neku od obrazovnih ustanova

- Potvrda o transakcijskom računu banke.

 

Prijave s obveznom dokumentacijom za „ Javni poziv za dodjeljivanje jednokratne novčane potpore obiteljima s četvero i više djece s prebivalištem na prostoru grada Čapljine“ predati na šalter salu Grada Čapljine ili poštom na adresu: GRAD ČAPLJINA – GRADSKA UPRAVA, Trg kralja Tomislava bb, 88 300 ČAPLJINA

Rok za podnošenje prijava ostaje otvoren 20 dana od dana objavljivanja, točnije do 7.siječnja 2020. godine.

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se uzeti u razmatranje.

 

Lovci u četvrtak, za Čapljince, spremaju lovački gulaš od divljači

   Svoj obol Malom božićnom sajmu u Čapljini dat će i članovi Lovačkog društva „Galeb”, koji u četvrtak, 19. prosinca, spremaju gastronomski ugođaj za pamćenje. Iskusni gastronomi među lovcima pripremit će lovački gulaš, „za sve građane”, kako je u izjavi za Radiopostaju Čapljina naglasio Zdravko Pranić, tajnik Lovačkog društva „Galeb”.

   Lovačka veselica uz lovački gulaš od divljači, počet će u 18 sati. Čapljinski lovci sugrađanima poručuju – svi ste dobro došli!

Vlaho Bukovac - antologijska djela u Čapljini

   U Umjetničkoj galeriji u Čapljini u pripremi je još jedna iznimna izložba ovoga puta pod nazivom „Vlaho Bukovac – Antologijska djela iz zbirke Moderne galerije”. Već sami spomen Vlahe Bukovca, asocira na iznimna umjetnička djela. Bukovac uživa rejting jednog od probranih, odnosno najznačajnijih hrvatskih slikara. Začetnik je i glavni predstavnik hrvatske moderne, a uz to ide u red najplodnijih hrvatskih slikara.

   Vlaho Bukovac prošao je slikarske faze od akademizma, realizma, impresionizma i simbolizma do moderne. Osobito je poznat i priznat po portretima. Najistaknutiji je hrvatski slikar na prijelazu iz 19-og u 20-to stoljeće.

   Otvaranje izložbe „Vlaho Bukovac – Antologijska djela iz zbirke Moderne galerije” u Umjetničkoj galeriji u Čapljini, najavljeno je za subotu, 21-og prosinca, s početkom u 19 sati.

  • Objavljeno u Najave
Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!