Logo
Ispiši ovu stranicu

Poticaj za hranidbu u uzgoju krava prvotelki i rasplodnih junica dobilo 4 subjekta s područja Stoca

Istaknuto Poticaj za hranidbu u uzgoju krava prvotelki i rasplodnih junica dobilo 4 subjekta s područja Stoca

Temeljem Odluke o odobravanju isplate novčanih potpora klijentima koji su ispunili uvjete za dodjelu novčane potpore u animalnoj proizvodnji odnosno poticaja za hranidbu u uzgoju krava prvotelki i rasplodnih junica - potporu je dobilo 14 subjekata. Zanimljivo je istaknuti kako su uz stočare iz Stoca, potporu dobili još stočari s područja grada Mostara, Jablanice i Konjica.  

Kad je riječ o subjektima iz Stoca, potporu su ostvarili: Drijen, Poljoprivredno gazdinstvo Era, stočarstvo Sane te uzgoj goveda Košćela, Pješivac kula Stolac. Iznos poticaja se kretao od 352 KM do 792 KM.

S područja grada Čapljine, te općina Neum i Ravno nije ostvarena nijedna potpora.

Potpore su odobrene sukladno članku 11. Zakona o novčanim potporama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji članka 6. Naputka o načinu i uvjetima za ostvarenje potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2021. godinu.

Sukladno Programu i Naputku obračun novčane potpore za Potporu hranidbe u uzgoju goveda u sustavu krava prvotelki - rasplodne junice, vezano za raspoloživa sredstva izvršen je u iznosu od 88,00 KM po rasplodnoj junici.

Za ostvarivanje potpore klijent treba biti upisan u Registar poljoprivrednih gospodarstava odnosno Registar klijenata. Inspekcijski nadzor obavljaju poljoprivredni inspektori resornog Ministarstva.

 

 Prilikom preuzimanja teksta i/ili fotografija - navesti link na originalnu objavu. 

Sva prava pridržana © www.radio-capljina.com 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!