Logo
Ispiši ovu stranicu

Poticaj za nove nasade maslina dobilo 17 Čapljinaca

Istaknuto Poticaj za nove nasade maslina dobilo 17 Čapljinaca

   Sedamnaest maslinara s čapljinskog područja ostvarilo je županijske poticaje u 2020. godini, za podizanje novih nasada maslina. Sukladno Zakonu o novčanim podrškama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji, od ukupno 34 klijenta točno polovica bili su Čapljinci. Pored 17 poticaja isplaćenih klijentima s čapljinskog područja, osam potpora ostvarili su Stočani, četiri su otišle u Čitluk, tri su pripala klijentima s područja Grada Mostara, a poticaj su dobila i dva klijenta iz općine Neum.

   Kada je o čapljinskom području riječ najviše poticaja četiri, ostvarili klijenti s područja grada, Čapljine, poticaja su dobila po dva klijenta iz Trebižeta i Grabovina, dok su po jedan ostvarili klijenti iz Struga, Bivoljeg Brda, Šurmanaca, Domanovića, Opličića, Svitave, Šuškova Naselja i Čeljeva. Iznos poticaja po subjektu, kretao se od 500 pa do 2.500 KM.

   U skladu sa Programom i Uputstvom obračun novčane podrške za Podizanje novih nasada – maslina, vezano za raspoloživa sredstva, izvršen je u iznosu od 500 KM za 0,1 hektar, odnosno 500 KM po dulumu.

   Kao i za ostale županijske poticaje Uputstvom i Programom propisano je da podršku može ostvariti samo jedan od supružnika. Inspekcijski nadzor o novčanim podrškama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji obavljaju poljoprivredni inspektori Ministarstva poljoprivrede. Ukoliko se utvrde nepravilnosti klijent je dužan izvršiti povrat isplaćenog iznosa novčane podrške odobrene Odlukom o odobravanju isplate i to u Proračun Hercegovačko-neretvanske županije.

Pripremio: Dušan Musa

Sva prava pridržana © www.radio-capljina.com 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!