banerRC212

Županijske poticaje za podizanje vinogrda ostvarilo osam Čapljinaca

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Gospodarstvo
Istaknuto Županijske poticaje za podizanje vinogrda ostvarilo osam Čapljinaca

   Ukupno 18 korisnika ostvarilo je poticaje za podizanje novih nasada – vinograda, iz proračuna Hercegovačko-neretvanske županije u 2019. godini. Poticaj je dobilo po osam korisnika iz Čapljine i Stoca, te dva s područja grada Mostara. Na čapljinskom području poticaj za podizanje novih vinograda, ostvarila su tri klijenta iz Opličića, dva iz Domanovića, te po jedan iz Trebižata, Hotnja i Bivoljeg Brda. Iznos odobrenih poticaja kretao se od 920 do 2760 KM.
   Za podizanje novih nasada – vinograda, odobrena su sredstva u iznosu od 920 KM po dulumu. Inače, klijenti su mogli ostvariti pravo na potporu do maksimalnog iznosa do 3.500 KM. Sukladno Programu i Naputku za klijente čiji zbirni iznos zahtjeva za županijske novčane poticaje, premašuje iznos od 3.500 KM obračunom je umanjen do maksimalnog iznosa od 3.500 KM.
   Valja reći da je Odluka o isplati novčanih potpora klijentima koji su ispunili uvjete za dodjelu novčane potpore – Podizanje novih nasada – vinograda, sukladna članku 9. Naputka o načinu i uvjetima za ostvarivanje potpora u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2019. godinu.

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!