banerRC212

Poticaj za 2019. godinu dobnio 81 čapljinski pčelar u iznosima od 150 do 750 KM

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Gospodarstvo
Istaknuto Poticaj za 2019. godinu dobnio 81 čapljinski pčelar u iznosima od 150 do 750 KM

   Temeljem Zakona o novčanim potporama klijentima koji su ispunili uvjete za dodjelu novčane potpore – Oprašivanje poljoprivrednih kultura - pčelarstvo , sukladno članku 21., Naputka o načinu i uvjetima za ostvarenje potpora u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2019-tu godinu, Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije, odobrio je isplatu novčanih potpora za oprašivanje poljoprivrednih kultura, odnosno pčelarstvo. Podršku je dobilo ukupno 439 pčelara, a visina odobrenih potpora kreće se od 150 do 750 maraka.

   Od ukupno 439 odobrenih potpora s čapljinskog područja podršku je dobio 81 pčelar. To je pojedinačno po općinama i gradovima u županiji, najveći broj. Iz ostalih osam općina potporu je dobilo ukupno 358 pčelara. Zanimljivo, od 81 ostvarenog poticaja na čapljinskom području, pojedinačno najviše su dobili pčelari nastanjeni u gradu, Čapljini, ukupno 21, dok je ostalih šezdesetak potpora raspoređeno po različitim naseljima.

   Sukladno Programu i Naputku obračun novčane potpore za oprašivanje poljoprivrednih kultura – pčelarstvo, vezano za raspoloživa sredstva izvršena je na iznos od 7,50 maraka po aktivnom pčelinjem društvu. Inače, prije podnošenja za novčanu potporu u 2019-oj godini, klijent, odnosno poljoprivredno gospodarstvo, je bio dužan u Registru poljoprivrednih gospodarstava imati potpune i točne podatke.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 16 Siječanj 2020 15:33
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!