Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

GOŠK u Tuzli stigao do druge gostujuće pobjede

GOŠK u Tuzli stigao do druge gostujuće pobjede

by | 12. rujna 2017. 13:53 | Vijesti

Puni plijen “lavova” koji su “zasolili” treneru Jagodiću

Druga gostujuća pobjeda identičnim rezultatom 1:0, podigla je raspoloženje u redovima premijerligaša iz Gabele. Višestruki je to dobitak za “lavove”, uz tri boda kojima su zadržali priključak sa sredinom ljestvice, pobjeda je veliko ohrabrenje uoči gostovanja Zrinjskog, te važnih gostujućih utakmica protiv Čelika, pa Viteza.

Dobitak pride za “lavove” odnosno njihova rizničara, što je pobjeda veliki mamac za publiku koja bi u nedjelju prilikom gostovanja prvaka Zrinjskog, trebala ispuniti tribine stadiona “Pero Perica Pavlović” u Gabeli. Dakle, jednim udarcem nisu ubijene dvije već nekoliko “muha”.
“Prvo poluvrijeme je možda bila i naša najbolja dionica u prvenstvu. Uz pogodak imali smo još jednu stopostotnu priliku i tri, četiri izgledne situacije. Dosta problema pravili smo Slobodi, posebice njihovoj zadnjoj trećini terena. S obzirom na igru realno je bilo da smo taj dio utakmice dobili s dva, tri pogotka razlike. Sloboda je u tom dijelu utakmica bila totalno nemoćna i indolentna.
Drugo poluvrijeme domaćin je krenuo na sve ili ništa. Mi nismo ni očekivali da Slobodu možemo držati bez udarca u okvir gola, pa smo se suprotstavili čvrstom, zgusnutom obranom, momci su dali maksimum, kako jedanaest koji su počeli utakmicu, tko i trojica koja su ušla naknadno, kao i igrači s klupe koji nisu ulazili, ali su zato bodrili suigrače. Naša kompaktna, čvrsta i organizirana obrana uspješno je odolijevala napadima, a imali smo i dvije stopostotne prilike iz kontri, iz propustili smo kazniti njihove stihijske napade. Međutim, nemamo za čim žaliti, s tri osvojena boda u Tuzli mi smo super zadovoljni”, zaključuje Slaven Musa, trener “lavova” u analizi utakmice.
Valja reći da je trener Gabeljana u Tuzli iznenadio postavom. U prvom redu to se može reći za mladog Stjepana Vegu na poziciji lijevog bočnog, koji je zaigrao od prve minute. Obrazlažući taj potez trener Musa, kaže:
“Vego je igrao i na Koševu od prve minute, kad smo također pobijedili, onda je imao povredu zadnje lože, dva tjedna nije trenirao, pa nije ni konkurirao za prethodne utakmice. Ono što Vegu krasi je izuzetna pokretljivost i brzina, posebice prema naprijed i tu smo imali ogroman prostor, jer je velike probleme stvarao Ordagiću, a posebice Todoroviću. Preko njega izveli smo tri, četiri odlične akcije iz jedne od njih pao je i pogodak, a solidno je odradio i posao u obrani. Vego ima izvanredne tjelesne predispozicije, taktički još nije zreo, ali mlad je, marljiv, dobro uči, stariji igrači su ga dobro prihvatili, a kako radi na treninzima uskoro neće biti nikome iznenađenje”, naglašava strateg Gabeljana.
U Tuzli je u sastavu “lavova” debitirao Ante Radeljić, s obzirom da na sličnim pozicijama igraju Darko Đajić i Dino Deak, očekivalo se da će netko od njih trojice ostati na klupi. Međutim, trener Musa je u vatru bacio svu trojicu, što se na koncu potvrdilo kao dobar potez. Dakle, na oko nelogično ispostavilo se korisnim, a nakon uspješnog miksanja protiv Slobode za očekivati je da će se roster igrača koji ulaze u igru proširiti, na 15,16 imena koji ravnopravno konkuriraju za prvi tim. U svakom slučaju, poslije druge gostujuće pobjede Gabeljani bi morali stati s prosipanjem domaćih bodova, je li lider i prvak za to prilika, odgovor će se znati u nedjelju.
Što se tiče Slobode, nakon poraze od Gabeljana slijedila je brzopotezna smjena trenera Vlade Jagodića, kojem su očito je “lavovi” zasolili u gradu soli.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...