Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

GOŠK se opet vadio i izvadio u Sarajevu: Protiv stare mušterije na Koševu „ lavovi“ ulovili bod nade

GOŠK se opet vadio i izvadio u Sarajevu: Protiv stare mušterije na Koševu „ lavovi“ ulovili bod nade

by | 13. kolovoza 2018. 17:09 | Vijesti

S malo nade u Sarajevo ispraćeni su nogometaši GOŠK-a. Nedostajala su praktično trojica važnih prvotimaca Petar Raguž, Stjepan Vego i Miha Vidmar, do pred samu utakmicu upitan je bio i Amir Zolj. Jednom riječju zabrinjavajuća situacija.

Bodovni saldo nikakav, tri kola dvije domaće utakmice i samo jedan bod. Jedini argument „lavovima“uoči puta bila je nada da u bordo timu nisu zaboravili teško stradanje protiv Atalante 0:8, katastrofu Sarajlija u drugom kolu Europske lige. Začudo Feđa Dudić, mora se priznati hrabri šef struke Gabeljana, nije gubio glavu.
„Imamo to što imamo, moramo odigrati hrabro i odgovorno i tek onda nadati se povoljnom rezultatu“.
Međutim, bez obzira na hrabro držanje trenera Gabeljana uoči polaska na put, malo je tko vidio bod u „ustima lavova“. Posrtanje protiv Atalante ekipa Husrefa Musemića koliko toliko, anulirala je pobjedom protiv Slobode u Tuzli, dok su Gabeljani na svom terenu unatoč silnom trudu, protiv novaka u ligi Zvijezde, jedva uspjeli osvojiti jedan bod. Počelo je u duhu očekivanja, Ahmetović već u šestoj minuti Sarajevo dovodi u vodstvo 1:0. Oni koji su pratili prijenos očekivali teško stradanje oslabljenih „lavova“, međutim malo po malo Gabeljani su pleli svoju igru, a kruna je bio pogodak Luke Ankovića u 59-oj minuti, 1:1. Vrijedi zabilježiti da je pogodak Ankovića, unuka ikone Gabele – Andrije Ankovića, uslijedio poslije prodora Karmarka, rezerviste Hajduka, kojem je to bila tek druga utakmica u dresu GOŠK-a! To ima samo u GOŠK-u.
„Do osamdesete minute trebali smo dobiti utakmicu, a onda u završnici, Sarajevo je propustilo dva zicera. Takav je nogomet, ako ne poentiraš kad imaš priliku, slijedi kazna“, konstatira Lujo Ilić predsjednik GOŠK-a, te podvlači:
„Ne pretjerujem, iskreno mislim da Sarajevo ima najbolju ekipu u Premijer ligi, kojoj smo mi uzeli bod, što znači da vrijedimo. Ovaj bod nam je silno ohrabrenje, jer nakon po igri nezasluženog poraza protiv Željezničara u prvom kolu, pa poraza protiv Zrinjskog u Mostaru i boda protiv Zvijezde u Gabeli, već su nas otpisali. Naš saldo nakon prva tri kola, po igri, trebao je biti četiri boda, osvojili smo jedan, ali nismo gubili glavu, sada nam se to vratilo u Sarajevu. Mislim da ćemo u narednim kolima stabilizirati ekipu i nastaviti tamo gdje smo proljetos stali, s uspjesima“, zaključuje bodom u Sarajevu ohrabreni predsjednik Ilić.
Valja reći da je Sarajevo po tradiciji prava mušterija GOŠK-a na stadionu Asim Ferhatović. Podsjećamo prvi susret ove dvije ekipe u Premijer ligi 2012-te, GOŠK je dobio 2:0, Sarajevo je uzvratilo 2013-te 4:0, međutim, već 2017-te bilo je 0:1 za Gabeljane, strijelac Ramić. Ovogodišnjih 1:1 u četvrtom premijerligaškom ogledu koševski stadion za „lavove“ čini najgostoljubivijim u ligi. Uglavnom, GOŠK-u je bod protiv Sarajeva veliki poticaj, a njegovi plodovi mogli bi postati očiti tek u narednim kolima.
D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...