Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

GOŠK (ne)očekivano prosuo dva domaća boda

GOŠK (ne)očekivano prosuo dva domaća boda

by | 7. travnja 2022. 11:54 | Vijesti

Nakon što je porazom od Igmana u Konjicu u 17-om kolu otpao jedan od ciljeva GOŠK-a u tekućem prvenstvu – završiti sezonu bez poraza, opasno se ljulja i drugi – borba za prvo mjesto. Što drugo reći nakon što Trojnaci nisu uspjeli savladati Tomislav posljednju ekipu na ljestvici. Međutim, upravo je utakmica GOŠK – Tomislav 0:0, pokazala koliko su male razlike u kvalitetu federalnih prvoligaša. Srčanom, odgovornom igrom, svaka ekipa se može zaustaviti, bez obzira na položaj na ljestvici. Uz to bilo je očito kako se trener gostiju Zlatko Čondrić bolje pripremio za utakmicu od GOŠK-og Dženana Hošića. Pri tome treba reći da je Čondrić bio u prednosti, znao je s čim raspolaže i gdje dolazi, dok je Hošić imao pogrešnu projekciju.

Ekipa GOŠK-a prošle jeseni koju je završila bez poraza, trenutno je daleko od tog izdanja. U klubu je prava bolnica – na utakmici protiv Tomislava nedostajali su ozlijeđeni ili bolesni – Mateo Ramljak, Ivan Peko, Nikola Šunjić, Romario Matova(formalno je bio na spisku za utakmicu), Dražen Glibo, Boško Bošković, jesenas ponajboljeg igrač Gabeljana, Hasanović je igrao povrijeđen… Od navedenih igrača petorica – kapetan Šunjić, Bošković, Ramljak, Peko i Glibo, jesenas su bili standardni! Stjecajem okolnosti protiv Tomislava debitirao je 17-godišnji Kemal Selman.

Jedno od osnovnih pitanja – otkud GOŠK-u nakon samo pet kola, toliko ozlijeđenih i bolesnih igrača? Jesu li to propusti, uvjetno rečeno, zdravstvenog sektora unutar kluba, tjelesna nespremnost ili nešto treće? Prema rezultatima u proteklih pet kola u kojima je GOŠK od mogućih 15 osvojio samo sedam bodova, jasno je da su pripreme za nastavak prvenstva bile prava propast. Nejasno je zašto je sada već bivši trener – Ivan Bubalo, u tijekom priprema igrao uvjetni rečeno, protiv slabijih ekipa, a i od njih gubio, primjerice Bosne (Visoko) i Krupa. Samo jedna od pripremnih utakmica vrijedna je spomena pobjeda od 3:1, protiv Tuzla Citya, na turniru u Gabeli. Sve drugo bilo je za zaborav pri čemu je glatko gubio jake provjere – Velež 0:3, Zrinjski 0:4. Kada smo poslije poraza od drugoligaša visočke Bosne 0:1 u Gabeli, Luju Ilića predsjednika GOŠK-a, pitali – što se događa s ekipom, odgovor je bio da mu je trener (Bubalo), rekao da će „u prvenstvu sve doći na svoje“. Ne samo da se to nije dogodilo, nego je GOŠK nastavio igrati loše kao i tijekom priprema.

Zlatko Čondrić pristupom je iznenadio sve, napao je Trojance od prve minute. Što više Tomislav je odmah u prvoj minuti, imao dobru priliku, s lošom završnicom. Gosti su u prvih petnaestak minuta dominirali, tako da neupućeni nije mogao procjeniti tko se bori za vrh, a tko za opstanak. Sporo se GOŠK oporavljao od tog šoka do kraja poluvremena nije uspio stvoriti niti jednu izglednu priliku! Na poluvremenu pokušao je trener Hošić preokrenuti tijek stvari, umjesto „penzionerskog“ iznošenja lopte sa svoje polovice vratar Bobić je brzim izbačajima ubrzao igru, međutim na klupi nije bilo dovoljno „baruta“ da se razbije kompaktna obrana gostiju. Dvije dobre prilike bile su sve što je GOŠK uspio učiniti u nastavku. Pred trenerom Hošićem, fizioterapeutom i liječnikom, te upravom GOŠK-a je žestok radni tjedan, rekonstrukcija ekipe koja je izgubila pobjednički karakter.

Po završetku utakmice Zlatko Čondrić, trener Tomislava je rekao: „Za nas je ova utakmica bila jako važna. Bez obzira gdje smo na ljestvici, vidite da možemo! Ako možemo protiv jednog GOŠK-a koji je uz Igman najbolja ekipa u ligi, zašto ne bi odigrali sve utakmice na ovoj razini? Nadam se da će nas sreća pomaziti i da će se vratiti puno tih stvari koje smo prokockali u proteklom dijelu prvenstva“, kazao je trener gostiju dok je Dženan Hošić trener domaćih koji je također debitirao na klupi, rekao:

Znali smo od početka da će utakmica biti teška, upozoravao sam igrače, Tomislav je mlada i rastrčana ekipa koja će se boriti do samog kraja. Ja im želim da ostanu, s obzirom da imaju najbolje uvjete u ovoj ligi, trebaju ostati. Nama su trebali bodovi, dali smo sve od sebe. Kratko sam vrijeme ovdje, pokušali smo svim silama doći do pogotka bilo je teško, nadam se da će u nastavku biti puno bolje“.

D. Musa

 

{gallery}2022/4/goskopet{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...