Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Gabeljani u četvrtak kreću na pripreme u Medulin

Gabeljani u četvrtak kreću na pripreme u Medulin

by | 30. siječnja 2019. 10:26 | Vijesti

   GOŠK je na kraju nogometnog turnira Memorijal Andrije Ankovića u Gabeli, bio treći. Međutim, Gabeljani nikada nisu bili opterećeni plasmanom na turniru kojega organiziraju, pa je tako na dvije utakmice, protiv Sutjeske i Dinama II, trener Mato Neretljak kretao s novom postavom. Isprobao je ukupno 26 igrača koliko smo uspjeli prebrojati, a kakvi su dojmovi, pitali smo nakon utakmice za treće mjesto protiv Dinama II i minimalne pobjede od 1:0.

   „Protiv Sutjeske dosta dobro smo odigrali, po meni čak jako kvalitetno za ovo razdoblje priprema i prvi i drugi dio, rezultat je manje važan, ali nismo zaslužili izgubiti. Puno mi je igrača dalo pozitivne signale, bio sam dosta zadovoljan. Drugi dan umor, nama je trebalo pola sata da se snađemo protiv Dinama, jednostavno teren je bio težak, a Dinamovi igrači su mladi jako školovani, potentni brzi, imali smo problema. Kada smo uhvatili ritam zadnjih petnaestak minuta i drugi dio bilo je puno bolje, puno dosta igrača se nametnulo. Sve u svemu kad bi podvukli crtu, ova četiri poluvremena, ja sam prilično zadovoljan.

   -Bili smo iznenađeni premoći Dinama u prvih pola sata utakmice za treće mjesto?

   -Ja znam njihovu školu, Dinamo gradi igru od noge do noge, morate znati da bira najbolje igrače u državi i regiji. Meni to nije nikakva nepoznanica, dobro znam kako možeš igrati protiv njih, to je jedna agresija, jednostavnost, lopta u prostor, kad smo tako počeli igrati dali smo gol prekida, imali još prilika. Sve u svemu ništa nepoznato, na kraju sam bio zadovoljan.

   Nakon Memorijala Andrije Ankovića, trener Neretljak igračima je dao slobodan dan, utorak i srijedu Gabeljani su trenirali, a u četvrtak ekspedicija GOŠK-a kreće za Medulin.

   „Tamo ćemo ostati deset dana, do 9. veljače, imat ćemo dosta vremena da radimo na fizičkoj pripremi koja je meni jako važna. Imat ćemo i dosta utakmica, devetog ćemo se vratiti, desetog ćemo imati ovdje utakmicu imati protiv Pamićevog, Titograda, onda će igrači imati dva dana sloboda. Generalka protiv Čapljine bit će 16-og i to je priprema za prvo kolo, za Mladost, Doboj Kakanj.

   -Isprobali ste na dvije utakmice dosta igrača, čak trojicu vratara, što nije svojstveno GOŠK-u?

   -Svaka prava ekipa treba imati tri vratara, nikad ne znaš, što se može dogoditi. To je specifična pozicija, jedan brani, ali ako se ozljedi već si u problemu. Momak koji je došao Domagoj Lukač, je pokazao da ima smisla i drago mi je što je tu. Igrači, vidjet ćemo s upravom što ćemo ostaviti, kako ćemo se dogovoriti. Ja ne bježim od toga da nam treba još jedan brz krilni igrač, provjeren brz u ovoj našoj igri, mislim da bi s njim bili dosta jači.

   Uglavnom, put u Medulin bio je i selekcija, pa je tako od igrača koji su za GOŠK nastupili na turniru, a bili bez ugovora, potpisao Metkovac Duje Medak, koji je igrao u slovačkoj drugoj ligi, te vratar Domagoj Lukač bivši član danskog niželigaša, dok je otpao Argentinac Huan Manuel Saez.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...