Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

GOŠK između želja i stvarnosti – Trojanci protiv Posušja biju odsutni boj

GOŠK između želja i stvarnosti – Trojanci protiv Posušja biju odsutni boj

by | 26. rujna 2020. 16:21 | Vijesti

U Prvoj federalnoj nogometnoj ligi BiH nakon bezmalo četvrtine natjecanja, niz stvari nije kakav bi po prognozama, trebao biti.

Na čelu su novaci Posušje i Vis Simm Bau, od drugog do petog mjesta slijede starosjedioci – Rudar, Bratstvo i Jedinstvo, a na samom začelju prvi favorit – GOŠK iz Gabele. Takav poredak ljubitelji nogometa, a ne samo navijači GOŠK-a, uoči prvenstva nisu mogli niti sanjati. Po nekom nepisanom pravilu na četvrtini sezone pri samom vrhu tablice u federalnom prvenstvu, bivali su prvi favoriti za Premijer ligu, onda su slijedili doajeni lige poput kakanjskog Rudara, dok su novaci bili ugodno iznenađenje plasmanima do petoga mjesta. Međutim ovoga puta je GOŠK pretumbao uhodane „staze“.
Što se to dogodilo Trojancima? Na prvu poput pravih mitskih Trojanaca prije 33 stoljeća, ispali su naivni. Istina neprijatelj im nije ušao u Trojanskom konju, kao Grci Trojancima, nego ih je shrvalo preduvjerenje da stvaranje optimalnih uvjeta podrazumijeva i vrhunske rezultate. Tako u Gabeljani petnaestak dana prije ostalih prvoligaša, počeli pripreme (kako bi se igrači rekuperirali poslije tromjesečnog mirovanja), zatim su za uigravanje odabrali najjače klubove u BiH (Sarajevo, Zrinjski, Željezničar, Velež), igračima su izmirene istina umanjene obveze, tijekom famoznog lockdawna, otvorene su breše za dovođenjem novih igrača kako bi se ojačale „tanke“ pozicije…
„Nikada sa strane kluba nismo spremnije ušli u prvenstvo, a nikada nismo dobili manje“, ponavljaju već mjesec dana članovi uprave involvirani u klupsku politiku. To manje su mizerna četiri boda iz sedam utakmica, uz samo tri pogotka! Poslije tri utakmice i tri osvojena boda odstupio je Vule Trivunović, čija se trenerska strategija tika – taka, koju je uzgred budi rečeno i kad su je primjenjivale vrhunske ekipe dobar dio ljubitelja nogometa prezirao, pokazala promašenom. Bučno najavljivan kao spasitelj, na preporuku Zdravka Mamića, stigao je Igor Pamić čiji je saldo u četiri utakmice očajan, jedan bod uz jedan postignuti gol!?
Može li GOŠK učiniti nešto u nastavku za spas svog nogometnog dostojanstva, može iako je vremena sve manje. Ključna je nedjeljna utakmica protiv vodećeg Posušja. Tu utakmicu Gabeljani naprosto moraju dobiti, kako bi stavili bar melem na otvorene rane. Igračkom kvalitetom Trojanci to mogu, mada to u proteklom dijelu prvenstva nisu pokazali, međutim treba postaviti igru adekvatnu snagama kojima se raspolaže. U tome je ključ cijele priče, a ne u vajkanju da momčad nema potrebnu kvalitetu, što uz loš start dodatno demotivira igrače. Dakle, utakmica protiv Posušja za igrače je veliki izazov kao i za trenera Pamića, koji je izjavom „moramo zaboraviti na Premijer ligu“ napravio tehničku grešku jer poslovično u nogometu (ne)realni Gabeljani alergični su na izjave toga tipa. Prema tome, u nedjelju GOŠK bije odsutnu bitku, bez obzira kakva igra bila, njemu trebaju bodovi!
I naravno, za budućnost GOŠK mora imati trenera iz svog dvorišta, čija riječ će se poštivati prilikom dovođenja igrača, a ne da angažirani treneri dovode po svom nahođenju, a onda se ispostavi da ekipa nema ni iskustvo, ni visinu, ni brzinu.
D. Musa

{gallery}2020/200926gosk{/gallery}

 

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...