Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

GOŠK iz Gabele između želja i mogućnosti – Lavovi u krletki realnosti

GOŠK iz Gabele između želja i mogućnosti – Lavovi u krletki realnosti

by | 23. kolovoza 2018. 12:54 | Vijesti

Deveto mjesto nakon polovice prve trećine nogometnog prvenstva Bosne i Hercegovine, svakako nije učinak kojim bi pristaše „lavova“ iz Gabele, mogle biti zadovoljne poslije sjajnog proljeća. Podsjećamo, u završnici prošle sezone GOŠK se impozantnom rezultatskom serijom u Ligi za opstanak, bodovno izjednačio s petoplasiranim Radnikom u Ligi za prvaka. To je uspjeh koji će biti teško ponoviti, bar u dogledno vrijeme. To je realnost, a evo i zašto.
Ako se uzme zapisnik s utakmice šestog kola Lige za opstanak i ključne pobjede GOŠK-a protiv Slobode u Tuzli, kojom je riješio sve dvojbe oko statusa u Premijer ligi, vidi se da u ovoj sezoni nedostaje pola momčadi!? Od četrnaest igrača koji su počeli utakmicu u Tuzli, nema petorice koja su počela utakmicu i dvojice koja su ušla s klupe, a to su Matej Rodin, Tarik Isić, Branimir Odak, Stefan Barić, Nardin Mulahusejnović, te Marko Mišić i Hyon Uk So. Sedmorici pobrojanih treba pridodati i Zvonimira Dalmatina, koji je bio odlična rezerva na svim pozicijama u obrani, pa Marića… Dakle, ne samo što se osula skoro cijela postava, nego su – Rodin, Barić, Mulahusejnović i Mišić, bili nositelji igre.
U međuvremenu na Podavalu su stigli Vedin Kulović, Miha Vidmar, Ernest Grvala, Elvedin Aletić, Marin Karamarko, Nermin Hajdarević i Anđelo Bevanda, a potpisalo je i nekoliko juniora od kojih je za sada, dres navlačio samo Boško Bošković. Od pridošlica solidno su krenuli Kulović, Hajdarević, Vidmar, pa Aletić i Bošković, ali treba im vremena, što znači da to još nisu zamjene za one koji su otišli. Imajući to na umu, pa težak raspored na startu, u četiri kola GOŠK je igrao s tri prvoplasirane ekipe iz prošle sezone, mali broj pripremnih utakmica, samo četiri, učestale ozljede, onda trenutačni bodovni saldo ne djeluje tako depresivno, posebice imajući na umu činjenicu da im je susjed na ljestvici prvak Zrinjski.
Od šest prvenstvenih utakmica Gabeljani su dobro odigrali četiri – tri domaće Željezničar, Zvijezda i Tuzla City i jednu gostujuću – Sarajevo, dok su na dvije gostujuće, mada su mogli i bolje proći od uvjerljivih poraza – Zrinjski, Krupa, podbacili. Da bi prema igri bilo realno, nedostaju tri domaća boda, jedan protiv Želje i dva protiv Zvijezde. Sva tri su trudom zaslužena, međutim greške i neefikasnost, odnijeli su ih s Podavale. Na četiri spomenute utakmice momčad je pokazala prošlosezonsku borbenost, međutim očito je da nema širine igračkog kadra. Proljetos je GOŠK igrao s 18 igrača, a sada je sveden na 13, 14, pa kada netko izostane ili pogriješi, teško je naći pravi „lijek“. Kad se sve navedeno sabere i oduzme onda deveto mjesto ne izgleda loše, naprotiv, samo žulja bodovni učinak.
Prema tome, u danim okolnostima teško je bilo više očekivati. Isto tako ne treba očekivati da će se stanje riješiti u narednih utakmicu, dvije, objektivno GOŠK-u za povratak na prošlosezonske grane treba bar prva trećina sezone, ako ne i cijela jesen! Tek kada se novi igrači uklope u momčad može se očekivati rezultatski niz, a do tada treba rada i strpljenja.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...