Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Gabeljani zaradili 35.000 KM i čekaju licencu

Gabeljani zaradili 35.000 KM i čekaju licencu

by | 28. svibnja 2018. 16:47 | Vijesti

   Bez obzira što im je prvostupanjsko povjerenstvo za licenciranje Nogometnog saveza BiH, uskratilo licencu za natjecanje u Premijer nogometnoj ligi, u GOŠK-u iz Gabele ne sumnjaju da će licencu na drugostupanjskom povjerenstvu dobiti. Odluka o tome očekuje se u utorak, 29-og svibnja. Kao glavni argument u prilog takvih očekivanja u GOŠK-u ističu podatak da nemaju dugova. Imajući to na umu, moglo bi se reći da će Gabeljani sezonu završiti u plusu. Naime, sponzor Premijer nogometne lige BH Telecom, nagrađuje klubova prema plasmanu. Tako bi GOŠK za osvojeno sedmo mjesto trebao dobiti 35.000 maraka.

    Valja reći da je u GOŠK-u ovih dana radno ozračje, uz usklađivanje normativnih akata s propisima Nogometnog saveza, počeli su i razgovori sa trenerom Feđom Dudićem i igračima oko sklapanja novih ugovora. Vbremena nema puno, jer je već za 11-og lipnja najavljena prvi proziv za narednu sezonu.

……………………………………………

   Utakmicama sedmog kola B skupine, nastavljeno je boćarsko prvenstvo BiH, u kojem su Neum i Napredak, pobjedama zakomplicirali stanje na tablici. Neum je sa 18:6 u Prologu kod Ljubuškog, savladao domaći Rastok. Neočekivano uvjerljivo, Napredak Willa u Sarajevu je nadigrala mostarskog Antu Rozića, 16:8. Tako tri kola prije kraja četiri kluba iz B skupine konkuriraju za prva dva mjesta i doigravanje za prvaka, Široki i Ante Rozić koji imaju po osam bodova, te Neum i Napredak koji trenutačno imaju po šest bodova. U A skupini gdje je jedan klub manje, pa je ligaški dio već zavšen, a za dalje natjecanje plasirali su se Čapljina i Bura.

…………………………………

    Boćari čapljinskog Dračeva nastupili su na turniru trojki u Španskom kod Zagreba. U natjecanju po skupinama, Dračevljanima je za dlaku izmakao polufinale. U prvom kolu nadigrali su boćare slovenske ekipe Krško 10:9, a potom su poraženi od boćara Sinja 5:13, pa su u repesažu razigravali za polufinale. Od zagrebačke ekipe Pleter izgubili su tijesno 6:7 i tako završili u cjelini, solidan nastup na turniru.

……………………………………

Jednu medalju na 6-om po redu Word Hallelujah Cup’, te 1. Otvorenom paraolimpijskom prvenstvu Hrvatske, osvojili su članovi Tekwondo kluba Čapljina. U konkurenciji kadeta do 12 godina, brončanu medalju osvojila je Dora Đurašković, dok su Valerija Kalfić i juniorka Katarina Jovanović, ostale bez plasmana. Kako smo doznali od Željka Vege, trenera i predsjednika kluba, na turniru je bilo čak 850 sudionika. Sljedeće natjecanje Tekwondo klub Čapljina imati će idućeg vikenda u Fojnici.

…………………………………………

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...