Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Gorivo u FBiH jeftinije u odnosu na prethodni mjesec, slijedi poskupljenje dizela

Gorivo u FBiH jeftinije u odnosu na prethodni mjesec, slijedi poskupljenje dizela

by | 28. lipnja 2024. 19:22 | Aktualno, Vijesti

Prosječna maloprodajna cijena naftnih proizvoda u Federaciji Bosne i Hercegovine za premium bezolovni benzin 95 trenutno iznosi 2,63 marke po litru, dok je za dizel 2,57 marke po litru.

Prosječna maloprodajna cijena premium bezolovnog benzina 95 niža je za 3,66 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je cijena dizela niža za 1,91 posto, potvrđeno je iz Federalnog ministarstva trgovine.

Nadalje, benzinske crpke su od 26. do 28. lipnja Federalnom ministarstvu trgovine dostavile 351 obavijest o promjeni cijena i marži, a većina se odnosi na porast cijene dizela i to za 0,05 maraka po litru.

Podsjećamo, Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine donijela Odluku o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za naftne proizvode.

Navedenom Odlukom gospodarskim društvima koja obavljaju trgovinu na veliko naftnim proizvodima propisana je maksimalna visina marži u apsolutnom iznosu od 0,06 KM/litru proizvoda, a gospodarskim društvima koja obavljaju djelatnost trgovine na malo naftnim proizvodima propisana je maksimalna visina marži u apsolutnom iznosu od 0,25 KM/litru proizvoda.

Predmetna Odluka je na snazi i primjenjuje se još od 3. travnja 2021. godine.

Tekst/foto: Fena

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...