Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Goran Lasta topnik RA Čapljina: Možemo se sa svima nositi, jedini kiks poraz od Međugorja”!

Goran Lasta topnik RA Čapljina: Možemo se sa svima nositi, jedini kiks poraz od Međugorja”!

by | 6. prosinca 2019. 16:23 | Vijesti

   Goran Lasta nepuno desetljeće udarna je snaga čapljinskog rukometa. Boje Čapljine branio je u Premijer ligi, igrao i finale Kupa BiH protiv banjalučkog Borca, u travnju 2013. godine. Prije četiri godine iz Rukometnog kluba Čapljina, prešao je u tek osnovanu Rukometnu akademiju Čapljina. Nepune tri sezone uporedo igrala su oba čapljinska kluba u Prvoj federalnoj ligi BiH, južna skupina, da bi na početku tekuće sezone došlo do fuzije. Međutim, u slučaju Gorana Laste to ništa bitno ne mijenja, bio je vodeći strijelac u oba pogona, što je nastavio i u trećem zajedničkom. Osvrćući se na netom završenu sezonu, prvi topnik „akademaca”, kaže:

   „Kad gledamo kompletno ovu polusezonu, možemo biti zadovoljni, jedini kiks bio je poraz od Međugorja u Čitluku. Ne podcjenjujem ekipu Međugorja, ali to nam je stvarno bio kiks. Porazi u Sarajevu od Bosne i Briješća, nisu strašni, oni nama dolaze u drugoj polusezoni, možemo im se revanširati, ali poraz u Čitluku zaista nam nije trebao”, ističe Goran Lasta, te osvrćući se na pobjedu u derbiju protiv Radničkog, razlaže:

   „To je za nas bila teška utakmica, Radnički je do zadnjeg kola bio jedina neporažena ekipa. U tu utakmicu ušli smo odlično u jednom trenutku vodili smo i sa šest pogodaka razlike, na kraju prvo poluvrijeme završili s plus jedan. U svlačionici smo se dogovorili da se vratimo igri koju smo prezentirali do dvadesete minute prvoga poluvremena. Dogovor smo ispoštovali, a kao nagrada uslijedila je naša zaslužena pobjeda”.

   Valja reći da je Lasta bio prvi strijelac svoje ekipe s 11 pogodaka, jedan manje postigao je Slavko Previšić, odnosno dvojica udarnih topnika „akademaca” postigla su više od dvije trećine svih pogodaka. Međutim, Lasti koji je do sada mogao napraviti i bogatiju rukometnu karijeru, to nije bitno, on ostaje čovjek ekipe, koji je i socijalno osjetljiv. Uz ostalo redoviti je darivatelj krvi, međutim, kada je rukomet u pitanju osvrt na sezonu završili smo za ljubitelje rukometa u Čapljini, neizostavnim pitanjem:

   -Derbi je pokazao da se možete nositi s najjačima u Prvoj ligi, što se može očekivati u nastavku prvenstva, ima li Čapljina potencijala da primjerice, u zadnjem kolu protiv Radničkog odigra utakmicu za prvo mjesto?

   „Može, mada su nas ove polusezone poharale ozljede. Pažin koji nam je jedino lijevo krilo, povrijedio se, nema ga tri mjeseca minimalno, tek onda se može vratiti treninzima, Perić koji nam je već godinu dana jedini desni bek, ljevak, nije na raspolaganju, Vasilj je protiv Radničkog dobio crveni karton, ali gledajte, ne trebaju nama pojačanja samo da se odsutni što prije vrate možemo se mi boriti za prvo mjesto”.

   Podsjećamo, na rezultate 11-og, zadnjeg kola jesenske polusezone, Čapljina: RA Čapljina – Radnički 31:28, Ljubuški: Izviđač CO 2 – Jajce 34:24, Sarajevo: Briješće – Velež 35:24, Vogošća: Vogošća Poljine Hills 2 – Bosna 28:32, Travnik: Travnik – Međugorje 28:30, slobodan Donji Vakuf.

   Konačni poredak na kraju jesenske polusezone, 1. Radnički 25, 2. Bosna 25, 3. Briješće 22, 4. RA Čapljina 21, 5. Izviđač CO 2 19, 6. Travnik 12, 7. Velež 12, 8. Donji Vakuf 9, 10. Međugorje 9, 10. Jajce 7, 11. Vogošća Poljine Hills 2 1 bod.

D. Musa

{gallery}2019/191206rukomet{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...