Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

FOTO/AUDIO: Mjerenjem krvnog tlaka i razine šećera u krvi obilježen Svjetski dan Crvenog križa

FOTO/AUDIO: Mjerenjem krvnog tlaka i razine šećera u krvi obilježen Svjetski dan Crvenog križa

by | 8. svibnja 2024. 13:37 | Aktualno, Vijesti

Diljem svijeta 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je rođen na taj dan.

Obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog križa 8. svibnja, započinje obilježavanje Tjedna Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i traje do 15. svibnja.

Tjedan Crvenog križa posvećen je promicanju humanitarnih aktivnosti, podizanju svijesti o važnosti volontiranja i pružanju pomoći zajednici.

Crveni križ Čapljina organizirao je besplatno mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi za naše građane ispred platoa “Pčelice Maje” i ispred robne kuće “Čapljinka”. Priliku za besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi iskoristilo je oko 150 čapljinaca.

Akcija se provodi s ciljem podizanja svijesti o važnosti redovitih zdravstvenih pregleda i prevencije bolesti.

 

 

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...