Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Slavljenje blagdana sv. Josipa Radnika u Domanovićima

Slavljenje blagdana sv. Josipa Radnika u Domanovićima

by | 30. travnja 2018. 17:32 | Vijesti

   Folklornim susretima u Domanovićima je nastavljeno slavljenje patrona ove čapljinske župe sv. Josipa Radnika. Program drugog dana trodnevnice počeo je svetom misom od 18 sati, a nastavio se tradicionalnim folklornim susretima.

   Na početku manifestacije župljane Domanovića, njihove goste i sudionike folklornih susreta, pozdravio je don Gordan Božić, koji je sudionicima zaželio uspješne nastupe, a svima ugodnu večer u dvorištu mjesne crkve.

   Dvosatni program otvorili su domaćini, HKUD „Domanovići iz Domanovića koji su probili led, a zatim su slijedili Folklorno društvo „Otočac“ iz Otočca u Hrvatskoj, pa etno glazbenik Ilija Proleta, HKUD „Zora“ iz Struga i Gorice, HKUD „Lazarica“ iz Pridrage kod Zadra, HKUD „Hutovo“ iz Hutova, HKUD „Brda“ Izbično kod Širokog brijega, HKUD „Višići“ iz Višića, HKUD „Seljačka sloga“ iz Trebižata, HKUD „Dubrave“ Aladinići, UDRUGA „Dubrovački primorski svatovi“, Dubrovnik i na koncu HKUD „Stolac“ iz Stoca.

   Ivna Šimunović, predsjednica HKUD “Domanovići”, po završetku folklornog dijela programa u nije krila zadovoljstvo ukupnim dojmom, odnosno zadovoljnim izvođačima i posjetiteljima. Posebice je naglasila da je raduje što su konačno dočekali da im program ne remeti kipa.

   Prava pučka veselica pred župnom crkvom u Domanovićima nastavljena je zabavnim programom, a goste su zabavljali grupa „Konoba“ i Tamburaški sastav „FM“. Za razliku od prethodne dvije godina kada je Folklorne susrete ispred župne crkve u Domanovićima, ovoga puta organizatorima HKUD „Domanovići“, vrijeme je bilo sklono, pa je prava pučka veselica potrajala do duboko u noć. Pokrovitelj Folklornih susreta u Domanovićima bio je dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina.

                                                                   Blagdanska misa u utorak od 11 sati

   Za blagdan sv. Josipa Radnika u Domanovićima, vjernici su se pripremali misama trodnevnicama. Na samu svetkovinu, u utorak 1-og svibnja, blagdansko misno slavlje u župnoj crkvi u Domanovićima, počet će u 11 sati. Svečanu svetu misu predvoditi će don Krešo Puljić župnik iz Mostara uz koncelebraciju većeg broja svećenika.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...