Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Filozofski fakultet SUM-a pokreće nove online diplomske studije Novinarstva i Odnosa s javnošću

Filozofski fakultet SUM-a pokreće nove online diplomske studije Novinarstva i Odnosa s javnošću

by | 18. lipnja 2024. 12:50 | Aktualno, Vijesti

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru u akademskoj 2024./2025. godini pokreće nove online diplomske studije Novinarstva i Odnosa s javnošću.

Ideja o pokretanju novih studijskih programa rodila se sukladno trendovima u okruženju, a studiji su usklađeni s tržištem rada i suvremenim kretanjima u znanosti i struci te su usporedivi sa srodnim programima na referentnim visokoškolskim ustanovama u zemljama europskog akademskog prostora, priopćeno je s Filozofskog fakulteta.

Studiji traju dvije godine, odnosno četiri semestra.

Pročelnik studija Novinarstva doc. dr. sc. Franjo Takač kazao je kako je na studiju Novinarstva na daljinu stavljen naglasak na praktične i izborne predmete.

– Upravo ti predmeti se temelje isključivo na stjecanju praktičnih novinarskih znanja i kompetencija koje će buduće studente još bolje i kvalitetnije pripremiti za izazovno i zahtjevno tržište rada – kazao je pročelnik Takač.

Na studiju Novinarstvo – na daljinu student ima dva obvezna predmeta i 14 izbornih koje bira kroz module Komunikacija, Mediji, Sport, Produkcija, Novinarstvo, Društvo, Medijski trendovi, Odnosi s javnošću i Kultura.

Pročelnik studija Odnosa s javnošću doc. dr. sc. Marijan Primorac rekao je kako je studij Odnosi s javnošću – na daljinu kreiran kako bi bio u potpunosti usklađen s aktualnim potrebama tržišta rada te najnovijim znanstvenim i stručnim trendovima.

– Završetkom studija naši studenti stječu visoku razinu znanja u skladu s najvišim profesionalnim standardima i etikom. Razvijaju sposobnosti razumijevanja i primjene naprednih tehnika i alata iz područja odnosa s javnošću, što ih kvalificira za strateško upravljanje komunikacijskim procesima u korporativnom sektoru, javnim institucijama, nevladinim organizacijama i specijaliziranim agencijama – dodao je.

Na studiju Odnosi s javnošću – na daljinu student ima tri obvezna predmeta, stručnu praksu, a izborne predmete bira kroz module Odnosi s javnošću, Digitalne kompetencije, Mediji, Komunikacijski menadžment i Strateško komuniciranje.

Online studiji Novinarstva i Odnosa s javnošću izvodit će se kao sveučilišni diplomski jednopredmetni studijski programi koji uključuju i nove oblike i načine studiranja kao što je studij na daljinu.

S Filozofskog fakulteta su kazali kako je najveća odgovornost na ovakvom obliku nastave na studentu. Kako je zaključeno, jedan od glavnih ciljeva je osigurati jednaku kvalitetu teorijske i praktične nastave kao u tradicionalnome visokoškolskom obrazovanju.

Tekst/foto: Fena

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...