Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Film “Zemljak” u ponedjeljak u kinodvorani “Mogorjelo”

Film “Zemljak” u ponedjeljak u kinodvorani “Mogorjelo”

by | 30. svibnja 2024. 14:15 | Aktualno, Vijesti

U organizaciji Centra za obrazovanje i kulturu Tau studija, Hrvatske matice iseljenika i Australijskog veleposlanstva u Hrvatskoj bit će prikazan film “Zemljak”.

Film je nastao u produkciji Petera Pecotić, porijeklom Hrvata iz Australije, a govori o Josephu Williamsu tj. Josephu Orloviću aboridžinskom lokalnom umjetniku čiji je otac Hrvat. To je životna priča o susretu sina i oca nakon 40 godina, priča o hrvatskim iseljenicima u Australiji, priča o prijateljstvu i zajedništvu među ljudima.

Film će biti prikazan u kinodvorani “Mogorjelo” u Čapljini u ponedjeljak, 3. lipnja početkom u 19 sati.  Film sadrži prijevod na hrvatski jezik, a ulaz je slobodan i svi su dobrodošli.

 

tekst: COK Čapljina

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...