Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Federalni zavod za zapošljavanje novim programima planira suzapošljavanja oko 7.000 osoba

Federalni zavod za zapošljavanje novim programima planira suzapošljavanja oko 7.000 osoba

by | 6. ožujka 2024. 13:33 | Aktualno, Vijesti

Federalni zavod za zapošljavanje je najavio skoro pokretanje programa sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja kojim je planirano zapošljavanje najmanje 6.900 osoba.

Direktorica Zavoda Helena Lončar izjavila je na konferenciji za medije u Sarajevu da je Programom sufinanciranja zapošljavanja 2024 osigurano 43 milijuna KM kojim planiraju zapošljavanje najmanje 5.000 osoba, a za Program sufinanciranje samozapošljavanja Start up 2024 osigurano je 15 milijuna KM kojim planiraju samozapošljavanje najmanje 1.900 osoba.

Dodala je kako će Javni poziv poslodavcima za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2024 (osim za mjeru Tražim poslodavca 2024 koja će biti objavljena naknadno) biti otvoren 18., 19. i 20. ožujka, a poziv za Start up 2024 će biti otvoren 20., 21. i 22. ožujka.

Lončar je pojasnila kako će oba javna poziva biti otvorena na portalu Zavoda (www.fzzz.ba) u rubrici Projekti od 8.00 do 16.00 sati te da se apliciranje vrši online.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić podržao je realizaciju navedenih projekata jer ih smatra vrlo važnim za sve nezaposlene a posebno za mlade koji završavaju obrazovanje i žele da grade karijeru u BiH.

Istaknuo je kako je zadržavanje mladih i obrazovanih ljudi jedini način opstanka i razvoja društva, te pozvao poslodavce da koriste programe FZZZ-a.

Delić je izrazio nadu da će na taj način biti smanjena nezaposlenost i kako nećemo mnogo razmišljati o uvozu strane radne snage već da ćemo kreirati kvalitetno tržište rada bazirano na domaćoj radnoj snazi.

Poslodavci koji namjeravaju aplicirati na mjere u okviru Programa sufinanciranja zapošljavanja 2024 moraju se prethodno registrirati na web portalu Zavoda, kao i nezaposlene osobe koje namjeravaju aplicirati za sudjelovanje u Programu samozapošljavanja Start up 2024. Krajnji rok za registraciju je 8. ožujka 2024.

tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...