Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Vule Trivunović trener GOŠK-a: Jako sam zadovoljan da se počelo raditi, kao i odnosom igrača prema obvezama“!

Vule Trivunović trener GOŠK-a: Jako sam zadovoljan da se počelo raditi, kao i odnosom igrača prema obvezama“!

by | 14. srpnja 2020. 15:10 | Vijesti

   Federalni prvoligaš GOŠK iz Gabele, prisilnu tro i pol mjesečnu stanku, zbog pandemije korona virusa, prekinuo je pripremnim utakmicama protiv jakih suparnika. Startao je utakmicom protiv Veleža u Gabeli, koju je odigrao neodlučeno 1:1, a zatim je poražen od Željezničara u Sarajevu, 1:2. Međutim, Vule Trivunović trener Gabeljana nije nezadovoljan tim učinkom, naprotiv:

   „Što se tiče same igre možda smo izazvali za prve dvije utakmice izuzetno dva teška protivnika, imajući u vidu da su to premijerligaške ekipe, da su to ipak premijerligaški igrači. Mnogo brži ritam utakmica, mnogo veća individualna kvaliteta nego što je to u našoj ligi, ali sam ja izuzetno zadovoljan činjenicom da smo mi nakon stanke od gotovo tri i pol mjesecu, odigrali dvije utakmice. Pauza je bila jako duga i evidentno je ostavila traga, na sve jednoj ekipi, svakog igrača pojedinačno, pa tako i nas, ali ja sam izuzetno zadovoljan da mi nemamo ni jednog povrijeđenih igrača, da smo uspjeli i jednoj i drugoj ekipi tijekom većeg dijela utakmica, parirati“, kaže Trivunović, te razlaže:

   „Dvije odigrane utakmice pokazale su nama u stručnom stožeru, trenutne dobre i loše stvari naše ekipe. Međutim, opet ponavljam najvažnije je da smo se skupili i krenuli s radom, da znamo gdje pripadamo i da momci imaju evidentnu želju da kroz utakmice potvrđuju svoju kvalitetu. Izuzetno sam zadovoljan do sada urađenim i jedino što želim da momci ostanu zdravi i da ostatak priprema budemo na razini kao u prethodne dvije utakmice.

   -Slijede dvije utakmice u tri dana, jaki Zrinjski pa prvoligaš Igman?

   -Igramo danas protiv Zrinjskog u srijedu, a već u subotu protiv Igmana. Meni je u tim utakmicama važno da ne bude zdravstvenih problema. Svakako da će te utakmice, nadam se, podići našu igru na veću razinu, a pokazat će nam greške i nedostatke koje moramo ispraviti do tog prvog kola. Mene zanima koliko se ekipa, koliko se momci poslije ove pauze, mogu brzo oporaviti između utakmica, s obzirom da smo između Veleža i Željezničara imali pet dana, ponovo je između Željezničara i Zrinjskog pet dana stanke, pa mene zanima kako će ekipa reagirati danas, a posebice kako će reagirati u subotu kada nećemo imati pet dana nego ćemo igrati treći dan. Moramo voditi računa kako rasporediti minutažu kako bi i jednu i drugu utakmicu odigrali na razini i pri tome izbjeći povrede“, kaže trener Trojanaca, te na upit – je li previše jakih utakmica u pripremnom razdoblju, konstatira:

   „Možda su ove utakmice za nas prebrze, prejake, ali mi smo željeli vidjeti koliko možemo. Pazite mi imamo deset igrača ispod 21 godine što pokazuje našu hrabrost. Netko bi, možda, nazvao ludošću, toliko mladih igrača, a najavljujemo borbu za prvo mjesto. S druge strane pokazujemo hrabrost, jer smo angažirali mnogo mladih igrača, koji imaju određenu kvalitetu, imaju potencijal i talent, međutim, oni su još daleko od izgrađenih igrača pa im treba što više jakih i kvalitetnih utakmica. Prihvatili smo igrati i sa Veležom i sa Željezničarom i sa Zrinjskim, poslije sa Sarajevom, upravo zbog toga da ti momci mogu izmjeriti s objektivno govoreći, boljih od sebe, da vidimo gdje smo mi u odnosu na taj put koji želimo prevaliti do sljedećeg ljeta i da se vratimo u Premijer ligu. Da nam utakmice koje sada igramo, pripremne, budu svakonedjeljne, da to bude naša realnost ukoliko smo uspijemo vratiti u Premijer ligu.

   Trener Trivunović ističe da je jako zadovoljan činjenicom da su najjači bh. klubovi prihvatili igrati pripremne utakmice s GOŠK-om čime su pokazali da imaju razumijevanja za „tu našu priču“. U GOŠK-u očekuju da će se do četvrtka riješiti i pitanje Anesa Mašića igrača Zrinjskog koji je prošle sezone s deset pogodaka bio prvi strijelac Gabeljana. Trener Trivunović ističe da kakav god bio stav Zrinjskog da će u GOŠK-u biti zadovoljni. Ukoliko Mašić dođe riješit će pitanje isturenog napadača, ako ne dođe „onda će to značiti da je igrajući za nas, napredovao“, sumira Trivunović.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!