Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Liga mladih odbojkaškog saveza Federacije BiH: Natječe se 28 ženskih i samo četiri muške ekipe

Liga mladih odbojkaškog saveza Federacije BiH: Natječe se 28 ženskih i samo četiri muške ekipe

by | 30. travnja 2018. 16:55 | Vijesti

   Federalni odbojkaški savez pokrenuo je Ligu mladih u kojoj sudjeluju čak 32 ekipe. Međutim, velika je spolna disproporcija, jer je ždrijebano čak 28 ženskih i samo četiri muške ekipe. Taj odnos je samo još jedna potvrda krize muške odbojke, odnosno iznimne popularnosti ženske odbojke. U ligi mladih nastupit će dječaci i djevojčice mlađi od 2002.og godišta.

    U muškoj konkurenciji jedan je skupina sa četiri kluba, a natjecat će se Domaljevac, zatim Napredak (Odžak), Lukavac i Kakanj.

    Ženske ekipe su podijeljene u četiri skupine i dvije podgrupe. U A 1. 1. skupini igrat će Bosna (Kalesija) Tuzla, Sloboda (Tuzla), Lukavac i Smeč (Lukavac). U skupini A 1. 2. Igrat će Napredak (Odžak), Orašje, Olimp (Orašje), Stars (Živinice) i Srebrenik. Dakle, u A 1 skupini natjecat će se u dvije podskupine, natjecat će se deset klubova.

   U A 2 skupini šest je ekipa, a to su: Maglaj, Zavidovići, Tešanj, Kakanj, Žepče i Čelik – R (Zenica).

   U skupini A 3, uvjetno rečeno sarajevskoj, samo su četiri ekipe – Vogošća, Igman (Ilidža), Alipašino Polje (Sarajevo) i Goražde.

   Skupina A 4, hercegovačka, broji zavidnih osam ekipa, a to su: Čapljina, Posušje, Ljubuški, pa Libro (Ljubuški), Student (Mostar), Mostar, Delminium (Tomislavgrad) i Smeč (Široki Brijeg).

   „Prevelika je stanka u odbojkaškim natjecanjima, praktično pola godine, to nas je ponukalo da razmišljamo – kako produžiti sezonu. Odlučili smo se za Ligu mladih kroz u koju će mlađi igrači i igračice imati mogućnost steći natjecateljsku rutinu, kako bi kad stasaju za koju godinu imali posve novu situaciju od dosadašnje, kada su mladi igrači u prve ekipe ulazili bez igračkog iskustva, što se odražavalo na igre i rezultate klubova“, naglašava Miloš Jelčić, predsjednik OS Federacije BiH i trener u OK Čapljina, te dodaje da su maksimalno racionalizirali „troškove organizacije utakmica kako natjecanje klubovima ne bi bilo teret.“ Uglavnom, liga je već krenula, nadat se da će proteći sukladno planovima. Ligom mladih sezona će se produžiti za više od tri mjeseca, što bi trebalo pogodovati razvoju mladih odbojkašica i odbojkaša.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...