Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U petak u Mostaru samit pčelara iz cijele Federacije BiH

U petak u Mostaru samit pčelara iz cijele Federacije BiH

by | 3. prosinca 2019. 15:40 | Vijesti

   Federalni agromediteranski zavod Mostar i Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo u suradnji sa USAID/Swiden FARMA II projektom, organiziraju šestu po redu manifestaciju „Dani meda 2019.”. Manifestacija će se održati u petak, 6-og prosinca, u prostorijama Federalnog agromeditaranskog zavoda u Mostaru s početkom u 11 sati.

   Skup će početi obraćanjima čelnika dva federalna zavoda i predstavnika USAID/Sweden II projekta, te Rehada Delje predsjednika Pčelarskog saveza Federacije BiH, koji će se osvrnuti na pčelarsku 2019-tu godinu. Planirano je da se sudionicima Dana meda 2019-te, obrate Jelka Miličević, dopredsjednica Vlade Federacije BiH, te Fadil Novalić, predsjednik Vlade Federacije BiH. Nakon prigodnih obraćanja slijedi dodjela plaketa najbolje ocijenjenim proizvođačima meda.

   U drugom dijelu manifestacije sudionicima će biti prezentirana i tri stručna predavanja. Doktor znanosti Harun Kurtagić iz Federalnog zavoda za poljoprivredu govorit će o temi Određivanje hidroksimetilfurfurola u pčelinjem medu proizvedenom u BiH. Temu „Suzbijanje varoze pčela upotrebom organskih kiselina i njihov utjecaj na kvalitetu meda i drugih pčelinjih proizvoda” obrazložit će agronom Željko Mikulić iz Federalnog agromediteranskog zavoda, dok će mr Dražana Palalić, također iz Federalnog agromediteranskg zavoda, predstaviti „Pravilnik o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda. Skup će završiti diskusijama i raspravom.

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...