Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

FBiH – Pušteni nalozi za naknade roditeljima njegovateljima za kolovoz

FBiH – Pušteni nalozi za naknade roditeljima njegovateljima za kolovoz

by | 12. rujna 2023. 16:30 | Aktualno, Vijesti

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike unijelo je danas naloge za isplatu  naknade roditeljima njegovateljima  za mjesec kolovoz u iznosu od  3.576.240,32 KM za 55 centara za socijalni rad na području Federacije BiH.

Napominje se da je zahtjev za Grad Tuzlu – Centar za socijalni rad Tuzla stigao nakon roka koji je određen kao krajnji rok, ali je ipak unesen zajedno sa ostalim zahtjevima. Grad Tuzla poslao je zahtjev u ukupnom iznosu od 108.285,33 KM, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

– Nastojat ćemo da isplate od nas idu do 10-og u mjesecu i evo približavamo se tom datumu. Također, revizija rješenja je pri kraju i nadam se da ćemo već naredni mjesec moći reći da je taj proces konačno završen – najavio je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Podsjećamo da je Federalno ministarstvo uputilo svim centrima za socijalni rad informaciju o krajnjem roku slanja zahtjeva kako bi ispoštovali zahtjev roditelja njegovatelja da isplate iz Ministarstva idu prije 15. u mjesecu, kako je bila ranija praksa – navodi se u priopćenju.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!