Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Europsko vijeće odobrilo početak pregovora s BiH

Europsko vijeće odobrilo početak pregovora s BiH

by | 21. ožujka 2024. 22:47 | Aktualno, Vijesti

Lideri država članica Europske unije su na summitu u Bruxellesu dali zeleno svjetlo Bosni i Hercegovini za otvaranje pregovora o pristupanju Europskoj uniji.

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel objavio je to na svom X profilu, dodavši da je Bosni i Hercegovini mjesto u europskoj obitelji.

– Europsko vijeće je upravo odlučilo otvoriti pristupne pregovore s Bosnom i Hercegovinom. Čestitamo! Vaše je mjesto u našoj europskoj obitelji – napisao je Michel.

Kako je dodao, odluka je ključni je korak naprijed na putu Bosne i Hercegovine u EU.

– Sada treba nastaviti naporan rad kako bi Bosna i Hercegovina postojano napredovala, kako vaš narod želi – zaključio je.

Inače, Bosni i Hercegovini dodijeljen je status kandidata u prosincu 2022. godine, a Europska komisija je prošli tjedan dala pozitivnu preporuku za početak službenih pregovora o pristupanju.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...