Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

EUROPSKA GODINA KULTURNE BAŠTINE U PROGRAMU RADIOPOSTAJE ČAPLJINA

EUROPSKA GODINA KULTURNE BAŠTINE U PROGRAMU RADIOPOSTAJE ČAPLJINA

by | 26. lipnja 2018. 15:41 | Vijesti

Emisije iz ciklusa: Nacionalni spomenici BiH na području čapljinske općine emitirat će se srijedom.

Europski parlament i Vijeće donijeli su odluku da će 2018. godina biti Europska godina kulturne baštine. Želeći dati svoj doprinos, Radiopostaja Čapljina pripremila je poseban projekt. Riječ je o ciklusu emisija u kojima će biti predstavljeni nacionalni spomenici Bosne i Hercegovine na području čapljinske općine.
Nacionalni spomenici su dobra od najviše vrijednosti i značaja za državu Bosnu i Hercegovinu.

Taj status u općini Čapljina imaju: 1.Rimska vila u Višićima, lokalitet Kućišta, s ostacima iz rimskog antičkog razdoblja, ranog i kasnog srednjeg vijeka; 2. Utvrđena kasnoantička vila Mogorjelo; 3.Arheološko područje Gabela; 4.Crkva Uspenja Presvete Bogorodice s pokretnom imovinom i nadgrobnim spomenicima u Gabeli; 5.Pašića kula s dvorima na Bivoljem Brdu;6. Most u Klepcima; 7. Rt kula ( Kulina na rijeci Krupi) u Dračevu; 8.Gradsko područje Počitelj, i 9. Crkva Preobraženja Hristovog u Klepcima.
Emisije iz ciklusa: Nacionalni spomenici BiH na području čapljinske općine emitirat će se srijedom od 11 sati. Prva u nizu bit će emitirana 27.lipnja 2018.g.
Autorica projekta je Ivanka Džajić, dipl. novinarka , ravnateljica i glavna urednica Radiopostaje Čapljina , a stručna suradnica Ivanka Miličević Capek, magistrica arheologije i dipl. etnologinja, ravnateljica Zavoda za zaštitu kulturno-povijesne baštine Hercegovačko-neretvanske županije.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...