Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Ersan Bijedić za 1,2 minute na maratonu u Berlinu popravio osobni rekord

Ersan Bijedić za 1,2 minute na maratonu u Berlinu popravio osobni rekord

by | 1. listopada 2019. 18:56 | Vijesti

   Ersan Bijedić, čapljinski maratonac ispunio je svoj cilj na maratonu u Berlinu, popravivši osobni rekord za 1,40 minuta. Bijedić je stazu od 42,192 kilometra pretrčao za 3:02:58 i tako popravio rekord postavljen prošle godine, na maratonu u Zagrebu. Na berlinskom maratonu jednom od najprestižnijih u svijetu, sudjelovala su 46.983 trkača, Bijedić je stigao 2.565-ti. Pobijedio je Etiopljanin Kenenisa Bekelele s vremenom 2:01:41, što je dvije sekunde sporije od svjetskog rekorda, 2:01:39, kojeg je prošle godine također, na maratnu u Berlinu, postavio Kenijac Eliud Kipchoge. Zanimljivo drugo i treće mjesto osvojili su također Etiopljani, drugi je bio Birhanu Legese, a treći Sisay Lemma. 

    U ženskoj konkurenciji ponovo premoć Etiopije, prva je bila Ashete Bekere 2:20:14, druga Mare Dibaba, a treća Sally Chepyego iz Kenije. Vrijedan pažnje svakako je podatak da je Ersan Bijedić prvi Čapljinac koji je nakon Atenskog istrčao i Berlinski maraton. U ostvarenju tog cilja i rušenju osobnog rekorda Bijedića su podržali dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik i Poglavarstvo Čapljine.

   U kraćoj izjavi za Radiopostaju Čapljina, Bijedić je najavio da će se okušati i na Zagrebačkom maratonu, gdje će mu izazov biti popravljanje rezultata.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...