Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Bipka Sesar i Vlatko Bošković pokrenuli galeriju uvjereni u umjetničku žicu Čapljinaca

Bipka Sesar i Vlatko Bošković pokrenuli galeriju uvjereni u umjetničku žicu Čapljinaca

by | 29. siječnja 2019. 16:04 | Vijesti

   Dvoje čapljinskih umjetnika Bipka Sesar i Vlatko Bošković, u za umjetnost ne baš sklonim vremenima odlučili su se otvoriti galeriju, smještenu kod robne kuće u središtu Čapljine.

Umjetnici imaju niz planova. Bez obzira što galerije trenutačno nisu u trendu, konceptualni umjetnik Vlatko Bošković je optimista:

   „Ovakav jedan sadržaj je Čapljini potreban. Ne moraju ljudi svratiti pa kupiti, dovoljno je da dođu pogledaju, vide što radimo i time nas podrže u našim nastojanjima. Imamo niz originalnih planova, nadamo se da ćemo ih ostvariti. Prigodne sadržaje mogu najaviti već za Valentinovo, pa za Uskrs… Što je po srijedi, neka bude tajna”, kaže zagonetni Vlatko, dok Bipka Sesar naglašava:

   „Dugo vremena sam radila u drugim mjestima, pa sam onda na kraju došla na ideju – zašto ne pokušati u svom gradu. Lako sam se dogovorila s Vlatkom i tako smo krenuli. Bilo je u početku malo problema s prostorom, ali sada smo se stacionirali ovdje kod Robne kuće, prostor je prikladan baš za galeriju, skrovit je i tajnovit”, veli Bipka koja uz ostalo, po želji portretira posjetitelje.

   Hoće li galerija znakovitog imena Renesansa donijeti renesansu u čapljinske umjetničke vode ostaje za vidjeti. U svakom slučaju umjetnici su optimisti. Dakle, galerija nije isključivo prodajna u njoj se izlaže, slika, crta, razgleda, a Bipka i Vlatko se nadaju da će zainteresirati sugrađane i od Renesanse stvoriti kutak u koji će svraćati ne samo ljubitelji umjetnosti nego i drugi Čapljinci.

D. Musa

{gallery}2019/vlatkobipka{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...