Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Karneval u Čapljini – dvadesetak skupina iz šest zemalja, Crvena jabuka i Ćubi jamče noć za nezaborav

Karneval u Čapljini – dvadesetak skupina iz šest zemalja, Crvena jabuka i Ćubi jamče noć za nezaborav

by | 16. kolovoza 2019. 15:47 | Vijesti

   Dvodnevni 21. po redu, međunarodni karneval u Čapljini, započinje danas, 16-og kolovoza, Dječjim karnevalom. Program za mališane počet će u 17 sati na središnjem gradskom trgu, kralja Tomislava. Jedan od sadržaja dječjih karnevalskih ludosti bit će izbor princeze i po prvi puta, princa. Na casting za princezu i princa mogla su se prijaviti djeca od 4 do 10 godina, a sam izbor obavit će se tijekom programa. Za raznovrsnost programa dječjeg karnevala brinut će Rođendaonica „Čapljinko“, Čapljinske mažoretkinje, Lola klaunovi, a uz izbor princeze i princa predviđene su interaktivne igre, vožnja vlakićem ulicama Čapljine, te zabavni program uz nastup Danijela Bote. Dječji karneval završit će karneval partyem u Caffe baru „Astorija“.

   Za 21-vi međunarodni karneval prijavljena je 21 karnevalska skupina – pet iz Hrvatske, tri iz Italije, dvije iz Crne Gore, jedna iz Srbije, dok će uz domaćine zastupljeni biti Ljubušaci – dvije skupine, te po prvi puta jedna grupa – mažoretkinje iz Busovače. Program u subotu, 17-og kolovoza, počet će Karneval partyem u restoranu „Staklo“ u Počitelju u 15 sati. U 17 sati gradonačelnik Čapljine primit će predstavnike karnevalskih skupina, također u restoranu „Staklo“ odakle će se karnevalska svita uputiti prema Čapljini. Karnevalska povorka krenut će ispred Sportske dvorane u 19,30 sati. U 20,30 sati počet će predstavljanje karnevalskih skupina na središnjem gradskom trgu Kralja Tomislava, a u 21,30 sati predviđeno je proglašenje Kraljice karnevala i njezinih pratilja.

   Karnevalski program će voditi Damir Mihanović – Ćubi. Završni dio karnevalskih svečanosti u Čapljini bit će koncert grupe „Crvena jabuka“ i after party u Craft caffeu.

   Pokrovitelji 21. Međunarodnog ljetnog karnevala u Čapljini, su gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić i Federalno ministarstvo kulture i sporta, a zlatni sponzor je Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije.

Propustili ste? Poslušajte!