Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Dvije zanimljive predstave na repertoaru HNK Mostar

Dvije zanimljive predstave na repertoaru HNK Mostar

by | 7. veljače 2024. 15:53 | Aktualno, Vijesti

Veljača u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostaru u znaku je priprema za rad na novoj predstavi „Stepski vuk“ Hermanna Hessea, u prvoj službenoj koprodukciji s Lutkarskim kazalištem Mostar.

Redateljica i dramaturginja je Tamara Kučinović. Uz probe “Stepskog vuka” HNK Mostar, unatoč izbivanju s matične scene, održava svoj redoviti repertoar, tako da publiku očekuju izvedbe „Ženskih razgovora ±1“ i „Staklene menažerije“.

Predstava „Ženski razgovori ±1“ na rasporedu je 15. veljače u HDHS Kosači, s početkom u 20 sati. Ova predstava nastala prema motivima zbirke eseja Dušana Radovića pametna je i britka komedija, koja ne zazire od postavljanja važnih pitanja obiteljskih, ljubavnih i prijateljskih odnosa na nenametljiv i suptilan način. U predstavi igraju Nikolina Marić, Miro Barnjak, Mirela Mijačank Kordić, Ana Franjčević i Ivan Prskalo.

Repertoar za veljaču, pored komedije, rezerviran je i za dvije izvedbe „Staklene menažerije“ Tennesseeja Williamsa u režiji Ivana Planinića. Riječ je o toploj obiteljskoj drami jednostavne i minimalističke scenografije u kojoj je fokus na glumačkoj sinergiji te suptilnim gestama i dijalozima. Radnja je smještena u vrijeme ekonomske krize u SAD-u između dva svjetska rata i kako se to odrazilo na obiteljske živote običnih građana. Ovaj ekonomski kontekst služi kao svojevrsno ogledalo unutarnjem životu likova i njihovim borbama, previranjima i razdorima. Drama je duboko ukorijenjena u američku kulturu, no funkcionira na univerzalnoj razini i ima univerzalan jezik u kojem se svatko može prepoznati. U predstavi igraju Ivo Krešić, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko i Ana Franjčević. Predstava je na rasporedu 19. i 20. veljače u HDHS Kosači, obje izvedbe s početkom u 20 sati, a gostovat će i u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica 23. veljače u 20 sati.

Cijena ulaznice je 10 KM, dok je za studente, učenike, nezaposlene i umirovljenike 5 KM.

Tekst/foto: Fena

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...