Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Damir Borovac nogometni trener, o koroni: Klubovi u slivu Neretvani stagnirali, u Bosni napredovali

Damir Borovac nogometni trener, o koroni: Klubovi u slivu Neretvani stagnirali, u Bosni napredovali

by | 24. prosinca 2020. 16:01 | Vijesti

   Dvije utakmice na klupi bilo kojeg nogometnog kluba pa tako i Čapljine, premalo su za pouzdane (pr)ocjene o minuloj jesenskoj sezoni, međutim za ukupnu ocjenu Prve federalne lige nogometne lige, dovoljan su materijal za trenere koji su godinama u toj ligi poput Damira Borovca, koji je polusezonu završio u Bjelavama.

Govoreći bez kako reče pardona, o protekloj polusezoni Borovac kaže:

   „Krenuo bih od početka, mislim da je Čapljina kasnila s pripremama za sezonu, uprava se sa zakašnjenjem kompletirala, pa nije bilo vremena za manevar, posljedica toga je slaganje ekipe u hodu. Na koncu rezultat je 10 bodova na kraju polusezone. Ja sam došao dva kola prije kraja, ekipa je imala šest bodova. Mogu reći da ima dosta finih dobrih igrača povezanih s mlađima igrača. Prvo kolo protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak, Slavena u gostima dobili smo s 1:0. Protiv Travnika kući, to smo trebali potvrditi, a zanate kako je u našem nogometu kad dobiješ utakmicu na strani treba imati kvalitetu više, za nastavak niza. Mislim da je Čapljina što je se tiče igre kući, morala više napraviti sa ovom ekipom. Po meni trebali su kada sam ja došao, imati jedanaest. dvanaest bodova.

   -Samo dvije pobjede, protiv Radnika koji je loše startao i protiv Slavena u gostima u predzadnjem kolu, do sada nezabilježena bilanca čapljine u Prvoj ligi?

   -Premalo je to, ja sam i rekao igračima u Živinicama, prije početka utakmice – vi vrijedite sigurno više za 11,12 bodova, tada su imali šest. To je realna slika ekipe koja je igrala jesensku polusezonu, što nisu to napravili ne znam. Čapljina je trebala sa ekipom koju je imala, kući ostvariti još pobjedu dvije što bi bio ozbiljan priključak za proljeće.

   -Deset osvojenih bodova iz petnaest kola, ne ulijeva optimizam, istina Čapljina starta sa dvije domaće utakmice?

   -Nema predaje, klub i ekipa, se trebaju posložiti u nekim stvarima zacrtati dugoročnije ciljeve, igrati srcem, pošteno do kraja, da bi se napravio što bolji rezultat. Hoće li to biti dovoljno za opstanak, pokazat će vrijeme“, konstatira trener Borovac, te na opasku da su se ekipe iz Bosne bolje posložile u doba korone, nogometnim rječnikom kazano – svi grizu.

   „Ekipe iz Bosne su poslije locdowna zaista izišle spremnije. Ja poznam dosta tih ekipa jer sam dvadeset godina u ovoj ligi. Imaju kvalitetnih igrača od TOŠK-a, Bratstva, sad da ne nabrajam ostale, čak Banovići, imaju dobrih igrača. To se pokazalo i u prvenstvu, grizli su na svakoj utakmice, naročito na strani što me iznenadilo, nisu se predavali i kada su gubili. Hercegovačke ekipe osim Posušja, ekipe koja je svježa i nije se istrošila u nižoj ligi, su podbacile.

   -Posušje je iznimka, hercegovački starosjedioci u Prvoj nogometnoj ligi FBiH – Čapljina, GOŠK i Igman, su na začelju?

   -Po bodovima su razočarali. Igman je doveo dosta dobrih igrača, poznatih igrača u bh. nogometu. I oni su sigurno puno više očekivali, a posebice GOŠK Na kraju se dogodila stvar koja nije dobra za ova tri kluba. Vidjet ćemo kako će biti proljeće i jedna i druga i treća ekipa će se sigurno probati pojačati i nastojati u nastavku napraviti puno bolji posao.

   Od četiri posljednja mjesta na ljestvici prve nogometne lige Federacije BiH, tri zauzimaju hercegovački klubovi, iz sliva Neretve. Čapljina je 15-ta sa 10 bodova, GOŠK 14-ti sa 14, koliko ima i konjički Igman na 13-om mjestu. Nikad slabiji učinak ovih klubova u prvoj ligi. Kratko rečeno – ubila ih korona.

Tekst i foto: Dusan Musa

{gallery}2020/201224kana{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...