Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

GOŠK između boda protiv ‘solara’ i gostovanja u negostoljubivoj Zenici

GOŠK između boda protiv ‘solara’ i gostovanja u negostoljubivoj Zenici

by | 7. ožujka 2019. 12:39 | Vijesti

   Dvije proljetne utakmice samo su potvrdile jesensku bolest premijerligaša GOŠK-a iz Gabele. Nakon 180 minuta igre nisu uspjeli zatresti protivničke mreže. Protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja, Gabeljani su poraženi s minimalnih 0:1, a u narednom kolu protiv tuzlanske Slobode bilo je 0:0. Na obje utakmice bilo je prilika, ali ništa spektakularno.

   Naravno GOŠK-u su golovi potrebni kao žednom voda. Pozicija Gabelja u ovom trenutku – zona ispadanja, 19 bodova iz 21 utakmice i samo petnaest postignutih pogodaka, mogla bi se ilustrirati parafrazom uzvika engleskog kralja Ričarda III – Dajte strijelca! Dajemo carstvo za strijelca!

   Analizirajući utakmicu protiv Slobode, Mato Neretljak trener Gabeljana govoreći o igri i prilikama je kazao:

   „Drugo poluvrijeme krenuli smo s dva klasična napadača, pokušali doći do tri boda. Imali smo neke prilike, međutim nismo realizirali, nemam ja što zamjeriti momcima, oni su dali sve od sebe. Nisam zadovoljan bodom, pokušali smo doći do tri, međutim ovo je prvenstvena utakmica, nema lakih suparnika, ovakva je svaka i ovakva će svaka biti, svaki bod je važan“, naglasio je trener Neretljak, koji je na upit o sljedećem suparniku – Čeliku, dodao:

   „Raduje me utakmica u Zenici, drago mi je što baš tamo igramo narednu utakmicu, mislim da imamo dobru momčad i da možemo puno više pokazati.“

   Dakle, Neretljak se nada da bi upravo u Zenici gdje je teren nešto bolji od još uvijek zbog zimušnjeg turnira grbave Podavale, mogli pokazati ono što se radilo na zaista temeljitim pripremama. Valja reći da je trener, Neretljak, učvrstio obranu, na osam zadnjih utakmica primljeno je samo šest pogodaka, od čega nije bilo velike koristi jer su strijelci pogodili samo pet puta. Pa tako napad i dalje ostaje velika boljka Gabeljana.

   Što se tiče utakmice u Zenici statistika nije na strani GOŠK-a, koji je slavio samo dva puta, tri puta je bilo neodlučno sve u Gabeli, dok je sve četiri utakmice u Zenici izgubio. Međutim, GOŠK je u ovoj sezoni već srušio dio za njega nepovoljne tradicije – prvi puta osvojio je bod u Širokom Brijegu, prvi puta doma je pobijedio Sarajevo, a prvi puta uopće u Premijer ligi, slavio je protiv Željezničara. Dakle, zašto se ne bi i serija poraza u Zenici, prekinula?

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!