Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Boćari završili ligaški dio prvenstva: Čapljina ostvarila obiteljsku pobjedu, a derbi u Grudama prekinut

Boćari završili ligaški dio prvenstva: Čapljina ostvarila obiteljsku pobjedu, a derbi u Grudama prekinut

by | 13. lipnja 2019. 16:24 | Vijesti

   Dva manja iznenađenja – pobjeda Rastoka u Dračevu, te uvjerljiva pobjeda oslabljene Čapljine protiv Rastoka, prekid derbija B skupine u Grudama između Gruda i Ante Rozića, koji domaće utakmice igra također u Biberonu, obilježili su posljednje kolo ligaškog dijela. Međutim, zadnjim kolom nije stavljena točka na natjecanje ni u jednoj od dvije skupine. Konačni poredak bit će poznat tek odigravanjem zbog kiše odlaganih utakmica, te prekinutog derbija u Grudama.

   Najbolji posao ponovo je napravio Neum, koji je u derbiju desetog kola A skupine, savladao Široki. Konačni rezultat 13:11 za domaćina, govori u prilog borbenoj i zanimljivoj utakmici. Uglavnom, Neum je u velikom stilu završio ligaški dio u osam utakmica ostvario je sedam pobjeda i tako uvjerljivo osvojio prvo mjesto u ovoj skupini. U A skupini još je jedino sigurno da će petoplasirani Napredak razigravati za opstanak, dok će zaostala utakmica Široki – Čapljina u nedjelju, posložiti poredak ostale tri ekipe.

   Iako vidno oslabljena bez ozlijeđenog Ante Vukšića i iskusnog Neđe Grbavca, Čapljina je ponovo uvjerljivo savladala posušku Buru. Veliki obol pobjedi dala je obitelj Krmek, otac Vide i sinovi Đurica i Mario, koji su uvjerljivo 13:5, dobili trojku Bure – Jakov Galić, Iko Grubišić i Ante Bašić. Domaći su dobili i drugu trojku, u kojoj je uz oca Vidu i sina Maria zaigrao Darko Šunjić. Uz dvije trojke, obitelj Krmek doprinos pobjedi dala je bodovima u paru Đurica Krmek/ Zoran Markotić i bodom u štafeti. Uz sedam „obiteljskih” poena pobjedu Čapljini osigurali su Ante Juka koji je u teška tri meča s kapetanom Bure Matom Grubišićem, uspio osvojiti četiri od šest poena, a ostatak su dodali Veselko Buntić pobjedom u krugu i bodom u pojedincu, te Darko Šunjić pobjedom u brzinskom izbijanju.

   „Nisam mislio igrati sa sinovima, međutim na to su nas prisilile prilike – ozljede i izostanci zbog posla, prisilili su me zaigrati nakon duže stanke najprije u Sarajevu protiv Napretka i sada protiv Bure. Mislim da će ova naša pobjeda u trojki, ući u anale Boćarskog saveza, kao jedan od kurioziteta.”

   Koliko znamo u službenim utakmicama takav obiteljski nastup je zaista rijetkost. Rezultati desetog kola A skupine, boćarskog prvenstva, Čapljina: Čapljina – Bura 16:8, Neum: Neum – Široki 16:11, slobodan je bio Napredak. Poredak 1. Neum 14, 2. Čapljina 8(-1), 3. Široki 7(-1), 4. Bura 7, 5. Napredak Willa 2 boda.

   U B skupini iznenađenje je priredio Rastok, koji je u derbiju začelja u gostima nadigrao Dračevo i tako po svemu sudeći izbjegao razigravanje za opstanak. Derbi Grude – Ante Rozić, koji je bio samo stvar prestiža, jer obje ekipe su i onako osigurale drugi krug. Susret je prekinut nakon prve ture, a upitno je kada će se i hoće li se uopće igrati.

   Rezultati 6-og kola B skupine, Grude: Grude – Ante Rozić, prekid; Dračevo: Dračevo – Rastok 10:14. Poredak, 1. Grude 7(-2), 2. Ante Rozić 6(2), 3. Rastok 3(-1), 4. Dračevo 2(-1) boda.

 

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!