Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Boćari završili ligaški dio prvenstva: Čapljina ostvarila obiteljsku pobjedu, a derbi u Grudama prekinut

Boćari završili ligaški dio prvenstva: Čapljina ostvarila obiteljsku pobjedu, a derbi u Grudama prekinut

by | 13. lipnja 2019. 16:24 | Vijesti

   Dva manja iznenađenja – pobjeda Rastoka u Dračevu, te uvjerljiva pobjeda oslabljene Čapljine protiv Rastoka, prekid derbija B skupine u Grudama između Gruda i Ante Rozića, koji domaće utakmice igra također u Biberonu, obilježili su posljednje kolo ligaškog dijela. Međutim, zadnjim kolom nije stavljena točka na natjecanje ni u jednoj od dvije skupine. Konačni poredak bit će poznat tek odigravanjem zbog kiše odlaganih utakmica, te prekinutog derbija u Grudama.

   Najbolji posao ponovo je napravio Neum, koji je u derbiju desetog kola A skupine, savladao Široki. Konačni rezultat 13:11 za domaćina, govori u prilog borbenoj i zanimljivoj utakmici. Uglavnom, Neum je u velikom stilu završio ligaški dio u osam utakmica ostvario je sedam pobjeda i tako uvjerljivo osvojio prvo mjesto u ovoj skupini. U A skupini još je jedino sigurno da će petoplasirani Napredak razigravati za opstanak, dok će zaostala utakmica Široki – Čapljina u nedjelju, posložiti poredak ostale tri ekipe.

   Iako vidno oslabljena bez ozlijeđenog Ante Vukšića i iskusnog Neđe Grbavca, Čapljina je ponovo uvjerljivo savladala posušku Buru. Veliki obol pobjedi dala je obitelj Krmek, otac Vide i sinovi Đurica i Mario, koji su uvjerljivo 13:5, dobili trojku Bure – Jakov Galić, Iko Grubišić i Ante Bašić. Domaći su dobili i drugu trojku, u kojoj je uz oca Vidu i sina Maria zaigrao Darko Šunjić. Uz dvije trojke, obitelj Krmek doprinos pobjedi dala je bodovima u paru Đurica Krmek/ Zoran Markotić i bodom u štafeti. Uz sedam „obiteljskih” poena pobjedu Čapljini osigurali su Ante Juka koji je u teška tri meča s kapetanom Bure Matom Grubišićem, uspio osvojiti četiri od šest poena, a ostatak su dodali Veselko Buntić pobjedom u krugu i bodom u pojedincu, te Darko Šunjić pobjedom u brzinskom izbijanju.

   „Nisam mislio igrati sa sinovima, međutim na to su nas prisilile prilike – ozljede i izostanci zbog posla, prisilili su me zaigrati nakon duže stanke najprije u Sarajevu protiv Napretka i sada protiv Bure. Mislim da će ova naša pobjeda u trojki, ući u anale Boćarskog saveza, kao jedan od kurioziteta.”

   Koliko znamo u službenim utakmicama takav obiteljski nastup je zaista rijetkost. Rezultati desetog kola A skupine, boćarskog prvenstva, Čapljina: Čapljina – Bura 16:8, Neum: Neum – Široki 16:11, slobodan je bio Napredak. Poredak 1. Neum 14, 2. Čapljina 8(-1), 3. Široki 7(-1), 4. Bura 7, 5. Napredak Willa 2 boda.

   U B skupini iznenađenje je priredio Rastok, koji je u derbiju začelja u gostima nadigrao Dračevo i tako po svemu sudeći izbjegao razigravanje za opstanak. Derbi Grude – Ante Rozić, koji je bio samo stvar prestiža, jer obje ekipe su i onako osigurale drugi krug. Susret je prekinut nakon prve ture, a upitno je kada će se i hoće li se uopće igrati.

   Rezultati 6-og kola B skupine, Grude: Grude – Ante Rozić, prekid; Dračevo: Dračevo – Rastok 10:14. Poredak, 1. Grude 7(-2), 2. Ante Rozić 6(2), 3. Rastok 3(-1), 4. Dračevo 2(-1) boda.

 

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...