Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Ervin Krvavac prvi strijelac „gusara“ iz Neuma – Kad imaš publiku koja te bodri nije važno koju ligu igraš“

Ervin Krvavac prvi strijelac „gusara“ iz Neuma – Kad imaš publiku koja te bodri nije važno koju ligu igraš“

by | 22. svibnja 2019. 17:19 | Vijesti

   Dugo vremena vaterpolo i boćanje bili su sportovi koji su vladali bosanskohercegovačkom rivijerom. Gradić stisnut uz more nije raspolagao prostorom za nogometne terene, pa je izlaz nađen u gradnji terena u zaleđu, u Vranjevu Selu. Stasanje HNK Neum je potrajalo najprije radom s mladima, da bi se klub kroz županijsku ligu prije dvije, tri sezone uspio plasirati u južnu skupinu Druge nogometne lige Federacije BiH. Ove sezone je ugodno iznenađenje, stalo je pri vrhu treći, četvrti iza Klisa i Posušja koji se bore za prvo mjesto. Slučaj je htio da ovih dana u Čapljini sretnemo Ervina Krvavca, prvog strijelca „gusara“ iz Neuma. Iako rastom djeluje prije kao vezni igrač Ervin se profilirao u pravog strijelca, koji na pitanje o rezultatima, kaže:

   „Iznenađen sam našim rezultatima. To je jedna mlada ekipa, koja ima dosta potencijala. Radi se dobro. Klub radi s domaćim igračima, a kadar popunjavaju s nekoliko nas sa strane, uglavnom iz Čapljine. Dakle, mlada i perspektivna ekipa koja ima prostora napredovati ,“ kaže Ervin, te na upit ima li publike s obzirom da teren u Vranjevu Selu podalje od središta Neuma, nastavlja:

   „Neum doslovce živi za nogomet. Neum se baš posvetio nogometnom klubu, uživaju u tome. Nas prati dosta ljudi. Na domaćim utakmicama bude i preko dvjesto gledatelja što je jako čudno za tako malo mjesto. U odnosu na druge klubove u ligi mi imamo relativno brojnu publiku. Teren je podalje od rivijere, ali ljudi dolaze automobilima, motociklima, snalaze se organiziraju, dođu u grupama. Kad imaš publiku koja te bodri nije važno u kojoj si ligi, imaš onaj pravi nogometni naboj“

   -Je li to razlog što kraj visokih stopera, ipak nađete put do mreže?

   -Ha, ha, ha…, dugo igram Drugu jug ligu, tu sam stekao iskustvo igranja, poznajem ligu, ide mi dobro, uklopio sam se u ekipu. Trenutačno sam na deset pogodaka, nadam se još kojem u preostale tri utakmice. Od tri utakmice dvije ćemo igrati na našem stadionu, očekujem pobjede protiv Kamešnice i Turbine na našem terenu, a protiv Bjelopoljca u gostima što bude. Očekujem da ćemo na kraju biti treći što bi za nas bilo veliki uspjeh.“

   Neum je trenutačno četvrti s 41 bodom, jednim manje od trećeplasirane Rame. Do sada su „gusari“ ostvarili 13 pobjeda, dva puta igrali neodlučno i pretrpjeli osam poraza. Ervin se nada da će statistika na kraju u svakom pogledu biti još povoljnija.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!