Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Državno prvenstvo boćara – disciplina pojedinac klasično: Vladimir Kanevčev iznenadio Hercegovce

Državno prvenstvo boćara – disciplina pojedinac klasično: Vladimir Kanevčev iznenadio Hercegovce

by | 17. listopada 2017. 17:00 | Vijesti

Državno prvenstvo boćara – disciplina pojedinac klasično: Vladimir Kanevčev iznenadio Hercegovce

Vladimir Kanevčev boćar sarajevske Napredak Wille pobjednik je pojedinačnog prvenstva BiH u boćanju, disciplina pojedinac klasično. Na prvenstvu je nastupilo jedanaest igrača iz četiri kluba, a na kraju se radovao Kanevčev, mada su uoči natjecanja veći izgledi davani boćarima hercegovačkih klubova u prvom redu – Anti Juki Bibi i Mati Grubišiću. Kanevčeva je poslužila i sreća u ždrijebu pa nije igrao pretkolo kao njegov protivnik u finalu Franjo Sušić, što ne umanjuje njegov zasluženi uspjeh. Najviše problema Kanevčev je imao u četvrtfinalu protiv Nikice Karamatića iskusnog boćara Čapljine kojeg je savladao sa 13:10, potom je u polufinalu uvjerljivo 13:7, nadigrao Antu Juku, također igrača Čapljine, a zatim u finalu Franju Sušića boćara Dračeva, 13:4. Sušić je imao nešto teži put do finala, u pretkolu je nadigrao Veselka Buntića (Čapljina) 13:8, zatim u četvrtfinalu prvog favorita Matu Grubišića (Bura) 13:8, u polufinalu Đuricu Krmeka (Čapljina) 11:5, ali mu je izgleda u finalu ponestalo daha.

Valja reći da za razliku od ranijih godina kada boćari iz Bosne, u pravilu nisu sudjelovali na pojedinačnim prvenstvima BiH, ove su godine odstupili od toga pravila i već poželi značajne uspjehe. Naime, u prvoj pojedinačnoj disciplini par klasično, također su slavili igrači Napretka, kombinacija Drago Dodlek/Muhidin Dizdarević. Inače, od doskorašnja četiri kluba iz Bosne, aktivan je jedino Napredak Willa, dok su – Banja Luka, Zenica zamrznuli aktivnosti.

Čapljina je bila domaćin dva pojedinačna prvenstva u klasičnim disciplinama – par i pojedinac, dok će se natjecanje u preostale četiri discipline odigrati u boćarskog domu “Nožinac” u Broćancu kod Posušja. Prva na redu je disciplina bliženje i izbijanje u krug, na rasporedu je 21/22 listopada, slijede brzinsko i štafetno izbijanje 28/29 listopada, pa disciplina precizno izbijanja 4/5 studenog. Boćarska sezona će završiti finalnom utakmicom kupa, Bura – Dračevo, koja će se također igrati u Posušju, 11. studenog. Program će zaključiti dodjela priznanja i pehara, u pojedinačnoj i momčadskoj konkurenciji.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...