Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Za projekt “Da se ne zaborave” čapljinske Udruge dragovoljaca i veterana 10.000 kuna iz proračuna RH

Za projekt “Da se ne zaborave” čapljinske Udruge dragovoljaca i veterana 10.000 kuna iz proračuna RH

by | 2. siječnja 2019. 13:08 | Vijesti

   Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, donio je odluku za financijske potpore za 105 pojedinaca i udruga u iznosu od 1.816 000 kuna. Među 105 pojedinaca i udruga jedan subjekt je iz Čapljine – Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Herceg-Bosne, zajednice podružnica u Županiji Hercegovačko-neretvanskoj, Čapljina. Projekt čapljinske Udruge „Da se ne zaboravi“, dobio je 10.000 kuna.

   Iz općina južne Hercegovine odobrena su sredstva za još dva projekta. Iz općine Stolac riječ je o kulturnoj manifestaciji „Stolačko kulturno proljeće“. Nositelj Matica hrvatska Stolac za taj projekt, dobila je 15.000 kuna. Projektu Udruge građana „Stijena“ Ravno, iz općine Ravno, Zaštita i rekonstrukcija hrvatskog povijesnog nalazišta Crkvina odobrena je suma od 16.000 kuna.

   Kako je istaknuto u obrazloženju, sredstva su dodijeljena temeljem objavljenog poziva za prijavu posebnih potreba i projekta od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u cilju ostvarenja financijske potpore za 2018. godinu od 10-og listopada 2018-te godine i prijedloga povjerenstva Središnjeg ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...