Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Drugi javni poziv za prodaju Laste: cijena 9,2 milijuna KM

Drugi javni poziv za prodaju Laste: cijena 9,2 milijuna KM

by | 19. prosinca 2018. 16:39 | Vijesti

Behrija Huseinbegović, stečajna upraviteljica poduzeća Lasta Čapljina, raspisala je drugi javni poziv za prodaju imovine ove tvrtke. Podsjećamo, prvi javni poziv metodom usmenog javnog nadmetanja, obavljen 29-og studenog, očito je bio neuspješan. Podsjećamo, istaknuta je bila cijena od 11.476.300 KM, uz klauzulu da se imovina ne može prodati ispod tog iznosa.

Od stečajne upraviteljice Behrije Huseinbegović, doznali smo da je bilo interesa, međutim kupci su izgleda kalkulirali u pogledu istaknute cijene. Nakon prvog dakle, neuspješnog javnog poziva, Odbor povjeritelja snizio je prodajnu cijenu. U drugom javnom pozivu istaknuta je cijena od 9.181.040 KM. Prijave za javni poziv mogu se slati do 21-og prosinca, a prodaja bi se trebala obaviti 22-og prosinca, točno u podne, u prostorijama stečajnog dužnika.

Kako stoji u pozivu, prodaju su nekretnine – objekti i zemljište, što uključuje poslovni kompleks – proizvodne pogone, upravnu zgradu, portirnicu i trgovinu. Osim toga, prodaje se i oprema poduzeća. Podsjećamo, proizvodnja u Tvornici keksa i vafla „Lasta“ Čapljina obustavljena je koncem 2016. godine uz obrazloženje da se ide na godišnji odmor. Obustava proizvodnje je obznanjena koncem siječnja, 26-og, 2017. godine, radnici su upućeni kućama, a pogodni ugašeni.

U listopadu ove godine na iznenađenje mnogih, Lasta je djelomično obnovila proizvodnju. Trenutačno se proizvode čajni kolutići, kokos kolači, krem štapići, a u ponudi je i miks tih proizvoda. Tržište je pozitivno reagiralo na prepoznatljivu Lastinu kvalitetu, ali za novi uzlet potreban je strateški partner. Inače, iza Lasta je neuspješno spajanje, odnosno privatizacija s hrvatskomu tvrtkom Zvečevo iz Požege.

{gallery}2018/opetlasta{/gallery}

 

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...