Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Drevna igra širi “korijen” u Hercegovini

Drevna igra širi “korijen” u Hercegovini

by | 2. listopada 2017. 16:26 | Vijesti

Pobjeda MK Almira Mataradžića na šahovskom turniru u Čapljini

“Nema prekobrojnih, lijep je dan, snaći ćemo se”, bio je komentar Vladislava Prskala predsjednika ŠK Čapljina, nad činjenicom da je broj na peti po redu šahovski turnir u Čapljini stiglo više zainteresiranih igrača, nego što je bilo stolova.
Nakon te konstatacije, iz obližnjeg kafića privremeno su pozajmljeni stolovi i stolice. Na sreću opreme, šahovskih garnitura i satova, nije manjkalo, pa je šahovski turnir mogao početi. Uz osam stolova u prostorijama Šahovskog kluba Čapljina, igralo se i na tri stola ispred prostorija, što je turniru u očima prolaznika i građana koji su sudjelovali u misnom slavlju u obližnjoj crkvi, dodatno podiglo rejting.

“Nismo, oglašavali turnir u medijima, ali u prvom redu mladi su saznali za turnir, žele igrati, žele se dokazivati, a nama starijim šahistima, to zaista godi”, vajkao se predsjednik Prskalo, zadovoljan da je brzo postignut konsenzus, sijelo se za šahovske ploče, zadubilo u figure i započelo ozbiljno razmišljati i vući poteze.
Najuspješniji je bio Almir Mataradžić, Mostarac koji nastupa za ŠK Čapljinu, iz sedam partija Mataradžij je osvojio zavidnih šest poena. Koliko je borba bila izjednačena i žestoka, svjedoči podatak da se od 2-og do 6-og mjesta poredalo čak pet igrača sa po pet poena, a to su: MK Ekrem Koso, pa Zvonimir Karlović, MK Miroslav Zekušić, Gordan Jelčić i MK Vladislav Prskalo.
Za najuspješnijeg juniora proglašen je Marijan Šilić iz Mostara, najuspješniji kadeti bili su Ante Pehar i Čitluka i Mihael Vukelja iz Čapljine, a priznanja su dobili i oni najmlađi Martina Šimunović i Tino Zrno, oboje iz Mostara.
Peti po redu šahovski turnir koji se igra u povodu Dana općine Čapljina, 4-og listopada, zaključen je u lijepom sportskom ugođaju, a sudeći po dobnoj raznovrsnosti i borbenosti mladih šahista, među kojima nekolicina iz najmlađih dobnih skupina, očito je da se korijeni drevne igre šire Hercegovinom.

{gallery}2017/galerija/Sah_dan_opcine_{/gallery}

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...