Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Dragan Volarević i Pavo Čančar pobjednici “19. Pustolovne utrke Čapljina 2024.”

Dragan Volarević i Pavo Čančar pobjednici “19. Pustolovne utrke Čapljina 2024.”

by | 22. lipnja 2024. 21:18 | Aktualno, Emisije, Vijesti

Uspješno je završena 19. po redu Međunarodna pustolovna utrka.

Hercegovački triatlon u cvijetu Hercegovine – našoj Čapljini imao je za cilj povezivanje prirodnih ljepota i kulturno-povijesnih znamenitosti, promociju i oživljavanje prirodnih i turističkih ljepota našeg kraja, sportskog natjecateljskog duha, poticanje aktivnosti na otvorenom, promicanje zdravlja i tolerancije te međusobnog razumijevanja i poštivanja.

Start utrke bio je na kupalištu “Matica” na rijeci Trebižat, odakle je krenulo 20 ekipa spuštanjem rijekom Trebižat do kupališta “Jaz” u Strugama na ruti dugoj cca 7,1 kilometar. Nakon dolaska kanuima na kupalište “Jaz” natjecatelji su nastavili s trčanjem do restorana “Villa Rustica” Mogorjelo u dužini cca 1,1 kilometar, odakle su biciklima prešli dionicu dugu cca 9,1 kilometar do Parka prirode Hutovo blato, gdje je ove godine bio cilj “19. Pustolovne utrke Čapljina 2024.”.

Nakon utke natjecateljima i svim okupljenima  prigodnim riječima obratio se predsjednik Turističke organizacije “Čapljinka” Ivan Raguž, koji je čestitao svim natjecateljima te se zahvalio ovogodišnjim sponzorima;

Turističkoj zajednici HNŽ-a, Fitness centar”LIFE”, hotelu “President”, restoranu “LaBocca”, “Autohercu”, “Kala-komercu” te svima onima koji su pomogli u realizaciju ovog natjecanja PVP Čapljina, HGSS-u Čapljina te PU Čapljina.

Prvo mjesto osvojili su Dragan Volarević i Pavo Čančar koji su kroz cilj prošli s vremenom 1:04:15, nagradu je uručio gradonačelnik dr. Smiljan Vidić.

Drugo mjesto kao i prošle godine pripalo je Nikoli Bartoloviću i Ivanu Blaževiću koji su kroz cilj prošli s vremenom 1:04:46, nagradu je uručila Iva Raguž, zastupnica u Skupštini HNŽ-a i  zastupnica u Domu naroda Parlamentarne skupštine FBiH.

Ivan Medak i Petar Šunjić zauzeli su treće mjesto s vremenom  1:06:44, a nagradu je uručio predsjednik TO “Čapljinka” Ivan Raguž.

Četvrto mjesto osvojili su Petar Mrvalj i Grgo Martić,  peto mjesto pripalo je Jasminu Topčiću i Dominiku Šimiću, dok su šesto mjesto zauzeli Kristijan Dragičević i Luka Musulin.

Pobjednicima je pripala novčana nagrada u iznosu od 1000 KM, drugoplasirana ekipa osvojila je novčanu nagradu u iznosu od 500 KM, dok je ekipi koja je osvojila treće mjesto pripala novčana nagrada u iznosu od 300 KM.

Ove godine, najmlađi natjecatelj je bio osmogodišnji Matej Primorac. Višegodišnji sponzor ovog natjecanja, Fitness centar “LIFE”, osigurao je vrijedan poklon paket za najmlađeg natjecatelja.

Pokrovitelj “19. Pustolovne utrke Čapljina  2024.” je grad Čapljina – ured gradonačelnika dr. Smiljana Vidića.

 

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...