Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Dragan i Petar Volarević pobjednici 18. Pustolovne utrke u Čapljini

Dragan i Petar Volarević pobjednici 18. Pustolovne utrke u Čapljini

by | 1. srpnja 2023. 23:02 | Aktualno, Vijesti

Petar Volarević i Dragan Volarević iz Metkovića osvojili su 1. mjesto na Pustolovnoj utrci u Čapljini. Stigli su na cilj za 56 minuta i 24 sekunde.

Za Radiopostaju Čapljina kazali su da su sretni što su pobijedili i da namjeravaju i ubuduće  sudjelovati u Pustolovnoj utrci. Draganu je ovo četvrti put da se natječe, a treći put da je osvojio prvo mjesto, dok je Petru ovo bio prvi “nastup”.

Drugo mjesto Ivan Blažević i Nikola Bartolović, vrijeme 00:58:00, a treće Jasmin Topčić i Ilija Perić, 1:00:48.

Ove godine sudjelovalo je 14 ekipa. Hercegovački triatlon započeo je na kupalištu Matica na rijeci Trebižat. Natjecatelji su se kanuima spustili do kupališta Jaz, na ruti dugoj 7,1 km. Drugu dionicu utrke od oko 1,1 km prešli su trčanjem do Mogorjela, odakle su biciklima prešli dionicu dugu 9,1 km sve do cilja u Počitelju.

Natjecateljima, svim sudionicima koji su pomogli u organizaciji, PVP-u Čapljina, HGSS-u Čapljina i čapljinskoj policiji, te pokrovitelju Gradu Čapljini – gradonačelniku dr. Smiljanu Vidiću, ispred organizatora Turističke organizacije “Čapljinka”, zahvalili su Elena Sesar i predsjednik Ivan Raguž.

Ivan Raguž kazao je, između ostalog, da je sretan da je utrka dobro protekla. “Bilo je nekih manjih ozljeda kod natjecatelja, no srećom ništa ozbiljno. Utrka je prošla kvalitetno zahvaljujući svima koji nam pomažu. Ovo je sad završna utrka, a pripreme su bile danima prije. Želimo promovirati naš kraj i to je cilj naše utrke.”

Elena Sesar također je istaknula da je cilj utrke “povezivanje prirodnih ljepota i kulturno – povijesnih znamenitosti, prezentacija turističkih potencijala Čapljine, promocija i oživljavanje prirodnih ljepota našeg kraja i sportskog natjecateljskog duha, poticanje aktivnosti na otvorenom kao sredstva za poticanje održivog razvoja, promicanje zdravlja i tolerancije, međusobnog razumijevanja i poštivanja.”

Nagradni fond ovogodišnje utrke iznosio je 1200 KM. Prvoplasirana ekipa osvojila je 600 KM, drugoplasirana 400 KM, a ekipa na trećem mjestu 200 KM. Nagradu i plaketu ekipi na drugom i trećem mjestu uručio je predsjednik TO “Čapljinka” Ivan Raguž, a pobjednicima Pero Knežević, dopredsjedavajući Gradskog vijeća Čapljina.

Osim njih nagradu je dobila i ekipa s najmlađom natjecateljicom, petnaestogodišnjom Larom Dragičević. Naime, Fitness centar “Life” nagradio je ekipu koja prijavi najmlađu natjecateljicu do sada mjesečnom članarinom u ovom fitness centru.

Nakon službenog dijela, druženje svih sudionika nastavljeno je uz večeru u restoranu “Staklo” u Čapljini.

Rezultate, odnosno vrijeme prolaska natjecatelja kroz cilj, možete provjeriti na poveznici .

Izjave natjecatelja možete poslušati u tonskom zapisu:

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...