Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Dragan Despot oduševio publiku izvedbom monodrame “Na rubu pameti”

Dragan Despot oduševio publiku izvedbom monodrame “Na rubu pameti”

by | 4. kolovoza 2023. 11:39 | Aktualno, Vijesti

U organizaciji Založbe kralja Tomislava Čapljina u motelu „Park“ u Karaotoku odigrana je monodrama „Na rubu pameti“ u izvedbi Dragana Despota.
Roman Miroslava Krleže “Na rubu pameti” objavljen 1938. godine, predložak je monodramskog autorskog projekta glumca Dragana Despota, koji potpisuje dramaturšku obradu, režiju i izvedbu, dok je autor glazbe Arsen Dedić.
U dramaturškoj i glumačkoj interpretaciji romana, Despot prikazuje bunt intelektualca prema licemjerju društva, te zbog toga podnosi nemilosrdnu osudu. Publika je burnim pljeskom nagradila Despota koji ovu predstavu igra već dugi niz godina. Kratki razgovor s Draganom Despotom poslušajte u tonskom prilogu.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...