Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Boćari nakon godišnjeg skupštinskog vijećanja: Očekuju oživljavanje zamrlih klubova i još uspješniju sezonu

Boćari nakon godišnjeg skupštinskog vijećanja: Očekuju oživljavanje zamrlih klubova i još uspješniju sezonu

by | 15. veljače 2019. 16:21 | Vijesti

   Dovoljna je bila samo jedna sezona bez turbulencija, pa da se među bh. boćarima stabilizira stanje. Potvrđuje to i brončana medalja Ivana Galića na Europskom prvenstvu koja je rezultirala i priznanjem Olimpijskog odbora BiH za najboljeg sportaša iz obitelji neolimpijskih sportova. Mate Ćorluka je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Kini, bio peti… Uglavnom, na nedavnoj godišnjoj skupštini u Mostaru, vladalo je pozitivno ozračje o kojem Ilija Tomić, tajnik saveza kaže:

   „Mislim da smo prošlu godinu usprkos nekim problemima, uspješno završili. U prilog tome govore činjenice da smo održali prvenstvo, kup i pojedinačna seniorska natjecanja. U ovoj godini start smo planirali polovicom travnja. Očekujemo da će se uključiti jedan broj klubova koji se ranijih godina nisu natjecali“, kaže tajnik Tomić, te posebice naglašava:

   „Od strane Svjetske boćarske asocijacije F. I. B. dozvoljen je nastup naših predstavnika u Kupu europskih prvaka i Kupu europskih nacija. Naš prvak BK Ante Rozić u pretkolu Lige prvaka igrao je s prvacima Srbije i Crne Gore, a BK Široki će nastupiti u Kupu europskih nacija, u srpnju. Proteklih godina odlukama svjetske asocijacije bili smo isključeni iz tih natjecanja. Moramo priznati da smo sami tome doprinijeli, naši klubovi – Radišići i Grude, jer nisu nastupili u Kupu prvaka, odnosno Kupu nacija, nakon čega su nam se zatvorila vrata. Te nesporazume uspjeli smo izgladiti nakon četiri pet sastanaka, zajedno sa savezima Srbije i Crne Gore, tako da se stanje normaliziralo.“

   U Boćarskom savezu BiH najavljuju uključenje većeg broja klubova u natjecanje. Prije desetak godina u dvije lige natjecalo se dvadesetak klubova, a prošle godine samo devet, na upit, koliko je to realno tajnik Tomić, kaže?

   -Ja mislim da jeste, vodimo razgovore s klubovima koji su se nekada natjecali. Indicija ima da će se dio aktivirati. Svima smo poslali dopise da se prijave za natjecanje do kraja veljače. Klubovi koji se žele uključiti, trebali bi predati knjižice i prijave. Mislim da ove godine nećemo inzistirati da moraju imati četiri terena, četiri staze. Oni koji se žele natjecati u drugoj ligi morali bi imati minimum dva terena, što se lako može ispoštovati. Uz to svi klubovi koji se sada natječu, na skupštini su bili suglasni da će im za natjecanje ustupiti svoje terene. Do kraja mjeseca očekujemo da će se neki klubovi koji su zamrznuli rad, aktivirati.

   -U Bosni je ostao još samo Napredak, ima li izgleda da će se gore neki klub aktivirati?

   -U Bosni ima klubova koji su bili i prije. U Sarajevu imamo tri, četiri kluba, iskreno ne očekujemo neke velike pomake – Banja Luka je prestala s radom 2010. godine, Zenica također. Ne znamo što učiniti, čak smo s predsjednikom Saveza Matom Grubišićem i članovima Upravnog odbora razmišljali da odemo na jedno kružno putovanje, porazgovaramo s predstavnicima tih klubova. Nadam se da ćemo to uspjeti, pa što bude.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...