Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Na Jasenici izgorjelo 100 duluma šume

Na Jasenici izgorjelo 100 duluma šume

by | 23. srpnja 2018. 16:46 | Vijesti

   Dosta posla imali su vatrogasci protekloga vikenda na čapljinskom području. Vikend je počeo velikim šumskim požarom na području Jasenice. Požar je izbio u petak u 14,30, a vatrogasci su ga uspjeli lokalizirati oko 21 sat u noći. Procjene su da je u tom požaru izgorjelo oko deset hektara šume, odnosno preko sto duluma površine. U petak u noći gorjelo je smeće na veletržnici u Tasovčićima, trava i raslinje u Bivoljem Brdu.

    Subota je započela noćnom intervencijom uz prometnicu od Svitave prema Neumu, a gorjeli su smeće i trava. Tijekom dana bile su još tri intervencije, dvije u Gabeli izjutra i popodne, te u Višićima na nasipu, a u sva tri navrata gorjela je trava. Nedjelja je donijela tri intervencije u Sjekoštaku, Strugama i Zvirovićima, a gorjeli su trava i nisko raslinje.

    Tjedan je počeo s jednom tehničkom intervencijom, vatrogasci su uređivali, odnosno prali igralište na športskom centru, a do 15 sati evidentirane su i četiri intervencije na gašenju vatre. U Dretelju su gorjeli trava i raslinje, zatim na Zabrdalju, pa Gabeli gdje je gorio bilji otpad, te Čeljevu gdje su gorjeli trava i nisko raslinje.

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...