Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Dom zdravlja u Čapljini dobio sanitetsko vozilo vrijedno 140.400 KM

Dom zdravlja u Čapljini dobio sanitetsko vozilo vrijedno 140.400 KM

by | 25. svibnja 2022. 15:59 | Vijesti

Dom zdravlja u Čapljini dobio je vrijednu donaciju, sanitetsko vozilo vrijedno 140.400 KM. Ključeve sanitetskog vozila direktoru Doma zdravlja dr Mladenku Kreziću uručio je dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine. Riječ je o novom vozilu koje je upravo donacija grada Čapljine, odnosno gradonačelnika dr. Smiljana Vidić, koji je tim povodom rekao:

   „Ovo je jedna lijepa prigoda, prije svega za sve Čapljinke i Čapljince, a onda i za Dom zdravlja. Donacijom novog vozila Dom zdravlja  u Čapljini, bar kada je riječ o sanitetskim vozilima, uvrstio se u red najbolje opremljenih u Hercegovini”, naglasio je dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine, te dodao:

   „Ne možete nikada znati koliko će u jednoj smjeni trebati vozila, a da ne govorim  da se redovito svaki dan bolesnici odvoze i vraćaju s dijalize. Zastoji u prometu ili kvarovi, ne smiju se nikada isključiti, pa tako sanitetskih vozila ne može biti viška. Ovim novim vozilom, usluge Doma zdravlja u Čapljini bit će podignute na višu razinu, a to je i bio cilj kojeg smo ovom donacijom željeli postići”, kazao je gradonačelnik dr. Vidić, te na upit – je li zadovoljan radom Doma zdravlja naglasio:

   „Kad o tome govorimo onda moramo imati u vidu što su sve kroz protekle dvije godine tijekom pandemije, medicinski radnici prošli obavljajući uz to i redovite poslove”.

   Zadovoljstvo donacijom novog vozila nije krio dr. Mladenko Krezić, ravnatelj čapljinskog Doma zdravlja:

   „Bili smo zaista deficitarni s voznim parkom, koji je star, a potrebe su sve veće. Ova donacija nam je došla u pravi trenutak. Vozilo je prva klasa, zahvaljujem gradonačelniku na ovoj vrijednoj donaciji. Uz auto stigao je i značajan dio opreme, a kompletirat ćemo ga  s dijelom opreme iz starih vozila koja je podjednako dobra kao i nova”, rekao je ravnatelj dr. Krezić, te dodao:

   „Imamo četiri sanitetska vozila u solidnom stanju, a imamo i starijih vozila po 15 i više godina, s kojima obično idemo na utakmice, jer ona mogu poslužiti za prijevoz na kraćim relacijama, a za duže relacije uvijek moramo imati bar dva spremna vozila”, kazao je dr Krezić, te dodao:

   U prošloj godini od Ministarstva zdravstva Hrvatske i Ureda za pomoć Hrvatima izvan domovine, uspjeli smo osigurati donacije u vrijednosti od oko 1.000.000 KM. I u ovoj godini aplicirano na natječaje, pa se nadam da ćemo riješiti još neka pitanja u prvom redu vezana za grijanje”.

   Uglavnom, tijekom primopredaje ključeva, po medicinskom osoblju čapljinskog Doma zdravlja, očito je bilo da je donacija došla u pravi čas.

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...