Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Dom zdravlja u Čapljini dobio sanitetsko vozilo vrijedno 140.400 KM

Dom zdravlja u Čapljini dobio sanitetsko vozilo vrijedno 140.400 KM

by | 25. svibnja 2022. 15:59 | Vijesti

Dom zdravlja u Čapljini dobio je vrijednu donaciju, sanitetsko vozilo vrijedno 140.400 KM. Ključeve sanitetskog vozila direktoru Doma zdravlja dr Mladenku Kreziću uručio je dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine. Riječ je o novom vozilu koje je upravo donacija grada Čapljine, odnosno gradonačelnika dr. Smiljana Vidić, koji je tim povodom rekao:

   „Ovo je jedna lijepa prigoda, prije svega za sve Čapljinke i Čapljince, a onda i za Dom zdravlja. Donacijom novog vozila Dom zdravlja  u Čapljini, bar kada je riječ o sanitetskim vozilima, uvrstio se u red najbolje opremljenih u Hercegovini”, naglasio je dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine, te dodao:

   „Ne možete nikada znati koliko će u jednoj smjeni trebati vozila, a da ne govorim  da se redovito svaki dan bolesnici odvoze i vraćaju s dijalize. Zastoji u prometu ili kvarovi, ne smiju se nikada isključiti, pa tako sanitetskih vozila ne može biti viška. Ovim novim vozilom, usluge Doma zdravlja u Čapljini bit će podignute na višu razinu, a to je i bio cilj kojeg smo ovom donacijom željeli postići”, kazao je gradonačelnik dr. Vidić, te na upit – je li zadovoljan radom Doma zdravlja naglasio:

   „Kad o tome govorimo onda moramo imati u vidu što su sve kroz protekle dvije godine tijekom pandemije, medicinski radnici prošli obavljajući uz to i redovite poslove”.

   Zadovoljstvo donacijom novog vozila nije krio dr. Mladenko Krezić, ravnatelj čapljinskog Doma zdravlja:

   „Bili smo zaista deficitarni s voznim parkom, koji je star, a potrebe su sve veće. Ova donacija nam je došla u pravi trenutak. Vozilo je prva klasa, zahvaljujem gradonačelniku na ovoj vrijednoj donaciji. Uz auto stigao je i značajan dio opreme, a kompletirat ćemo ga  s dijelom opreme iz starih vozila koja je podjednako dobra kao i nova”, rekao je ravnatelj dr. Krezić, te dodao:

   „Imamo četiri sanitetska vozila u solidnom stanju, a imamo i starijih vozila po 15 i više godina, s kojima obično idemo na utakmice, jer ona mogu poslužiti za prijevoz na kraćim relacijama, a za duže relacije uvijek moramo imati bar dva spremna vozila”, kazao je dr Krezić, te dodao:

   U prošloj godini od Ministarstva zdravstva Hrvatske i Ureda za pomoć Hrvatima izvan domovine, uspjeli smo osigurati donacije u vrijednosti od oko 1.000.000 KM. I u ovoj godini aplicirano na natječaje, pa se nadam da ćemo riješiti još neka pitanja u prvom redu vezana za grijanje”.

   Uglavnom, tijekom primopredaje ključeva, po medicinskom osoblju čapljinskog Doma zdravlja, očito je bilo da je donacija došla u pravi čas.

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...