Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Suša GOŠK-og napada plaćena odlaskom trenera Dudića

Suša GOŠK-og napada plaćena odlaskom trenera Dudića

by | 27. rujna 2018. 17:49 | Vijesti

   Dok je išlo, išlo, moglo bi se kazati za eru Feđe Dudića na klupi GOŠK-a iz Gabele. Poslije utakmice protiv Čelika i za njih ‘samo jednog’ osvojenog boda, trener Dudić je odstupio. Na konferenciji za novinare nakon utakmice, taj potez je obrazložio riječima:

   „Nakon današnje utakmice napuštam klupu GOŠK-a, dajem neopozivu ostavku, klubu želim sve najbolje u nastavku prvenstva. Nadam se da će novi trener imati više sreće, da će momčad početi koristiti prilike. Ja se nadam da će se mojim odlaskom nešto u tom segmentu promijeniti, nemoguće je koliko smo prilika promašili u jedanaest kola. Momcima želim sve najbolje. Klub je tu dva, tri boda u zoni opstanka, znači nije potonuo. Uzeo sam ga prije deset mjeseci, proveo sam deset stvarno lijepih deset mjeseci, igrali smo lepršavo, igrali smo dobro. Jedino što bih sebi zamjerio je prelazni rok koji nismo odradili kako treba, izgubili smo dosta kvalitetnih igrača, a nismo doveli adekvatna pojačanja, na žalost to se odrazilo na rezultate“, kazao je Dudić uz put zahvaljujući novinarima na suradnji.

   S obzirom da je odluku o neopozivoj ostavci izručio u dahu, bilo je očito da je Dudić o njoj razmišljao prije same utakmice, za slučaj ako po zlu pođe, odnosno ako GOŠK još jednom kiksa na domaćem terenu. Uz ako se tako može reći, očekivani poraz od Željezničara u prvom, te bod protiv Širokog Brijega u sedmom kolu, za trenutačnu poziciju na ljestvici – predzadnje mjesto i samo šest bodova, Gabeljanima su kumovali upravo neuspjesi na domaćem terenu, samo bod osvojen protiv Zvijezde u utakmici u kojoj su uz dva gola propustili četiri, pet puta više zrelih prilika, katastrofalna igra i poraz od Mladosti 1:3, te nova dva prosuta boda protiv Čelika.

   Valja reći da su se Gabeljani i protiv Čelika ispromašivali, iz pet, šest prilika od čega tri stopostotne nisu uspjeli zabiti, pa su na kraju, po nepisanim nogometnim pravilima trebali izgubiti, jer je Salko Jazvin u posljednjim sekundama utakmice, zapucao zicer. Utakmica je imala neobičan tijek, GOŠK nije ušao kako se očekivalo silovito, nego mlako i bojažljivo, a va bank zaigrao je tek od 58-me minute kada Ereiz propušta priliku, slijedile su još bolje prilike Aletića u dva navrata, pa opet Ereiza, Čolića, Ramića…, ali lopta nije htjela u okvir vrata. Inače, mreža je za Gabeljane začarana već šest kola, točnije od utakmice protiv Tuzla Citya i jedine pobjede, na narednih šest susreta, postigli su samo jedan, a primili devet pogodaka!? U takvoj situaciji trener Dudić, povukao je logičan potez, valja reći bez pritiska.

   Zbog prošle sezone, odnosno njezine završnice, najuspješnije u povijesti kluba, skromnosti i radišnosti, Dudić je imao veliki kapital. Tako za ponuđenu ostavku nakon utakmice protiv Mladosti, uprava nije htjela ni čuti, ali dalje očito je, nije išlo. Uglavnom, Dudić je otišao ostavljajući sad očito bezube „lavove“, u situaciji u kojoj je prije deset mjeseci preuzeo klub. Tko god preuzme GOŠK, čeka ga težak posao.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...