Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Dogovorena suradnja međugorskih hotelijera i turističkih djelatnika sa Zračnom lukom Mostar

Dogovorena suradnja međugorskih hotelijera i turističkih djelatnika sa Zračnom lukom Mostar

by | 9. ožujka 2024. 14:03 | Aktualno, Vijesti

Uoči početka većeg dolaska hodočasnika sljedećih mjeseci u Međugorju, članovi Udruge Blaž Enology i Udruge turizma, hotelijera i iznajmljivača soba (UTHIS) Međugorje sastali su se u Međugorju s direktorom Zračne luke Mostar Markom Đuzelom i suradnicima.

Članovi BLAŽ-a i UTHIS-a predstavili su inicijativu da se pomogne rad i promocija Zračne luke Mostar zbog općeg interesa za ugostitelje, hotelijere i vinare kako bi zračna luka svojim prometom doprinijela turizmu u Hercegovini, posebice u Međugorju.

Marko Đuzel predstavio je rad i planove Zračne luke Mostar, opisao zatečeno stanje te iznio kratkoročne i dugoročne planove. Istaknuo je kako je u svibnju prošle godine promet bio oko 500 putnika te da se taj broj do danas višestruko povećao.

”Uvođenjem redovne linije Mostar – Zagreb, ostvarena je stalna povezanost Mostara s Hrvatskom i ostatkom svijeta kroz naredno razdoblje jer su se letovi produžili na zimski period tijekom 2023. godine, a potpisan je i ugovor do kraja 2024. godine”, kazao je Đuzel te ih upoznao i s nekim tehničkim izazovima koji su ograničavali Zračnu luku Mostar, a ti problemi su, uz ulaganja uglavnom riješeni, što potvrđuje i dolazak avioprijevoznika u Mostar, poput SkyAlpsa. Dolaskom ove kompanije otvorene su četiri nove destinacije – Rim, Verona i Bari u Italiji i München u Njemačkoj.

Đuzel je članovima udruga Blaž i UTHIS najavio nova ulaganja u tehničku opremljenost zračne luke, kao i druge sadržaje koji jamče sigurnost i dolazak većeg broj putnika u Mostar. Iz Zračne luke Mostar naglasili su i kako aviokompanije skupinama nude i popuste za zrakoplovne karte te da se ”kroz garancijski fond jamči kontinuitet i financijsko pokriće letova u slučaju slabe popunjenosti”.

Zračna luka Mostar radi na uređenju eksterijera i interijera, a omogućen je besplatan parking za korisnike. Na kraju se zahvalili na inicijativi BLAŽ-a i UTHIS-a i spremni su za svaki vid suradnje, pogotovo promidžbenog dijela gdje već sudjeluju mnogi partneri, a cilj im poticanje lokalnog stanovništva na korištenje letova. Vlasnici hotela, turističkih agencija i iznajmljivači soba uz Međugorja najavili su kako će poticati svoje goste na dolazak u Međugorje preko zračne luke Mostar.

Sve upućuje na to kako je pred članovima udruga BLAŽ i UTHIS, kao i Zračnom lukom Mostar još jedna uspješna sezona.

Tekst/foto: HMS

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...