Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Prijave za kamp za prstenovanje ptica “Hutovo blato 2021.” do 10. rujna

Prijave za kamp za prstenovanje ptica “Hutovo blato 2021.” do 10. rujna

by | 7. rujna 2021. 15:05 | Vijesti

   Do 10-og rujna otvoren je poziv za sudjelovanje na 3-em kampu za prstenovanje ptica u Bosni i Hercegovini, Hutovo blato 2021. Kao i prethodna dva kamp organizira Ornitološko društvo „Naše ptice” iz Sarajeva u suradnji s Javnim poduzećem Park prirode Hutovo blato i Udrugom za zaštitu ptica i prirode „Čaplja” iz Čapljine. Financijsku podršku projektu pružaju fondacije EuroNatur i MAVA kroz projekt Adriatic Flyway 4 i Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH, kroz projekt Monitoring ptica na području FbiH/BiH.

   Kamp će se održati od 3-eg do 17-og listopada na Hutovom blatu, a bit će organiziran u dva ciklusa, prvi od 3-eg do 9-og listopada, a drugi od 10-og do 17-og listopada. Vođa kampa bit će Nenad Spremo iskusni prstenovač iz Vojvodine. Pored obuke za prstenovanje ptica, polaznici će biti uključeni i u radionicu za edukaciju o borbi protiv krivolova.

   Broj sudionika na smjeni je ograničen na pet. Prednost imaju studenti fakulteta prirodnih nauka. Prijave se vrše slanjem obrasca na e-mail adresu [email protected], još jednom ističemo do 10-og rujna. Jasno sa stajališta interesa grada čapljine poželjno bi bilo da se prijave i naši u prvom redu mlađi sugrađani, studenti fakulteta prirodnih znanosti. (dmu)

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...