Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Dječji vrtić Čapljina i Župa Čeljevo dobili financijsku potporu RH

Dječji vrtić Čapljina i Župa Čeljevo dobili financijsku potporu RH

by | 9. lipnja 2023. 11:56 | Vijesti

Središnji državni ured za Hrvate izvan RH donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2023. godinu.

Između ostalih, novčana sredstva primili su Dječji vrtić Čapljina za opremanje igrališta za jasličke skupine u iznosu od 2.800 eura i Župa Presvetog Srca Isusova Čeljevo za financiranje fotomonografije povodom 50. obljetnice osnivanja ove župe u iznosu od 3.000 eura.

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan RH te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske i povratnicima iz hrvatskog iseljeništva.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...