Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Promet regionalnom cestom R – 425a – do Miletine dvije trake, dalje radovi

Promet regionalnom cestom R – 425a – do Miletine dvije trake, dalje radovi

by | 30. siječnja 2020. 15:58 | Vijesti

   Dionica regionalne ceste R – 425a kroz Zviroviće, odnosno od silaska s autoceste u čapljinskoj pa do Miletine u ljubuškoj općini, konačno je dobila dva kolnička traka. Na dijelu spomenute ceste od skretanja za budući poslovnu zonu Zvirovići pa do Miletine, potrebno je još položiti finalni sloj asfalta, pa da taj dio regionalne ceste u cijelosti bude završen. Podsjećamo, rok za završetak radova na toj poddionici regionalne ceste R – 425a, dužine 2,8 kilometara, prolongiran je radi izmještanja vodovoda zbog gradnje trećeg traka za ulazak odnosno izlazak iz buduće poslovne zone Zvirovići. Uglavnom, presvlačenje cijele poddionice asfaltnim slojem predstavlja veliku olakšicu za Čapljince koji rade u Međugorju, Bijakovićima, Tromeđi i Čitluku, kao i putnike iz tog smjera koji putuju autocestom prema graničnom prilazu Bijača.

   Inače, ukupna dužina dionice regionalne ceste R – 425a Trebižat (Čapljina) – Tromeđa (Čitluk) je 10,1 kilometar. Dio od Trebižata do skretanja na autocestu, izgrađen je usporedo sa završetkom poddionice autoceste Bijača – Zvirovići, prije pet i pol godina. Trenutačno je u tijeku rehabilitacija poddionice Zvirovići – Tromeđa, ukupne dužine 5,8 kilometara. Dio te poddionice kroz čapljinsku općinu, u dužini od 2,8 kilometara, praktično je završen, a trenutačno se radi na poddionici kroz Miletinu, općina Ljubuški, od kraja čapljinske općine do Međugorja (bivši kamp Atlasa), dužne 2,2 kilometra. Treća poddionica od autokampa do Tromeđe duga je 1,1 kilometar.

   Radovi na rekonstrukciji i rehabilitaciji spomenute poddionice regionalne ceste 425a, počeli su 20. svibnja prošle godine, rok za završetak je 18 mjeseci, odnosno druga polovica studenog ove godine. Cijena radova je 5 milijuna maraka, a izvođač je tvrtka „Brina” iz Posušja. Sredstva za rehabilitaciju i rekonstrukciju regionalne ceste R – 425a, osigurala je Vlada Federacije BiH.

   Za vozače i putnike koji prometuju prema Tromeđi i Čitluku, važna je informacija da se promet ovih dana iz smjera Zvirovića preusmjerava na lokalnu cestu kroz Međugorje.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...