Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Startala Liga mjesnih zajednica Čapljine: Favoriti trenirali strogoću, a mreže se na tri utakmice tresle 24 puta!

Startala Liga mjesnih zajednica Čapljine: Favoriti trenirali strogoću, a mreže se na tri utakmice tresle 24 puta!

by | 16. srpnja 2019. 16:13 | Vijesti

Devetnaesto izdanje Lige mjesnih zajednica Čapljine počelo je u znaku favorita. Prošlogodišnji finalisti u seniorskoj konkurenciji – Čapljina II i Gabela, te branitelj naslova u kadetskoj konkurencije – Višići, i doslovce su trenirali strogoću. Liga je započela utakmicom, U – 15 generacije Višići – Čapljina 6:1, poluvrijeme 4:0. Mladi Višićani krenuli su silovito i pogodcima Raiča dva, Brajkovića i Mrvalja po jedan, već u prvom dijelu utakmice napravili nedostižnu razliku. U nastavku najprije je smanjio Čoko počasnim pogotkom za Čapljince, da bi Brajković trećim pogotkom i Šutalo, ovjerili visoku pobjedu branitelja naslova u kadetskoj konkurenciji.

U prvoj utakmici seniorskog programa Čapljina II – Gabela Polje 6:3 poluvrijeme 4:0, sličan scenarij, sa po dva pogotka Paula Kajtazija i Zvonimira Šutala branitelj trofeja došao je do uvjerljivog vodstva. Nakon silovitog početka Čapljinci su smanjili ritam, pa su mladi Gabelopoljci došli do daha, pogodcima Nikole Planinića smanjili su najprije na 4:1, zatim Ante Ilića na 5:2, te Ilije Marušića na 6:3. Oba pogotka za Čapljince u nastavku, postigao je Davor Martinović.

   Druga utakmica seniorskog programa Gabela – Prćavci/Zvirovići 5:3, poluvrijeme 4:1, imala je nešto drugačiji početak. Pogotkom Matea Nikše poveli su Zvirovići/Prćavci, ali onda na scenu stupaju Gabeljani koji za redom preko Solde, Jelavića, Jurića i Ćorića preokreću na 4:1. U mirnijem nastavku utakmice Soldo je još jednom pogodio za Gabelu, dok su Prćavci/Zvirovići preko Brajkovića i Lea Nikše ublažili poraz.

   Ukratko, prvo kolo donijelo je lijep nogomet s pravom kišom, ukupno 24 pogotka, a s obzirom na početno izdanje, neće biti iznenađenje, ako se ponovo u samoj završnici nađu prošlogodišnji finalisti Čapljina II i Gabela, odnosno Višići, u kadetskoj konkurenciji.

   Rezultati prve turnirske večeri, kadeti A skupina, prvo kolo, Čapljina – Višići 1:6. Seniori, prvo kolo A skupina, Čapljina II – Gabela Polje 6:3; B skupina, prvo kolo, Gabela – Zvirovići/Prćavci 5:3.

   Večeras, 17-og srpnja, treće turnirske večeri na programu su četiri utakmice. U prvoj igrat će jkadeti Čeljeva i Grabovina od 19,30 sati, a potom od 20 sati slijedi još jedna utakmica kadetskog programa iz C skupine, Dračevo – Bobanove Selo. Seniori kreću od 21 sat utakmicom prvog kola D skupine Višići – Počitelj/Hotanj, dok će od 22 sata igrati Dračevo/Sjekose – Doljani.

Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2019/190716ligamz1{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...